Domů » Články » Tramping » 2. Trampské kosení Kančí louky

2. Trampské kosení Kančí louky

Loňský první ročník Trampského kosení Kančí louky se velmi vydařil a kupodivu už i po tom jednom jediném sekání navíc to bylo na louce docela dost znát, takže bylo jasné, že letos prostě musíme uspořádat ročník další. Podle odborníků je to nejúčinnější na přelomu měsíců května a června a tak jsme tedy po delším plánování (letos bylo těch potlachů a vandrů nějak moc) stanovili termín trošku dřív než loni, a to na 21. května. Napřed jsem se bál, jestli to přeci jen není příliš brzy, ale jaro letos taky přišlo o něco dřív, takže se nakonec ukázalo, že to bylo tak akorát, i když ani letos jsme se nevyhnuli kolizi s několika potlachy a dalšími trampskými akcemi. Ale ani to nakonec nevadilo a všechno vyšlo tak, jak mělo …. :-)

Kdo Oslavku či Kančí louku ještě moc nezná, tak zde je pár mých fotek + k tomu luxusní písnička od Karabiny:

Přiznám se, že když jsme v pátek vyráželi s kamarády Jerrym a Blankou směr Oslavka, tak jsem pořád ještě neměl tušení, kdo vůbec přijede a kdo ne. Nicméně ono to vždycky nějak dopadne a v pátek už to nemělo cenu řešit. Dojeli jsme do Sedleca, kde byl domluvenej jeden z možných srazů, ale tam nebyla ani noha – tedy kromě celého hejna kamarádů, kteří šli dílem na potlach T.O.Vodopády a dílem na potlach T.O.Vlček. Cestou k hájovně nás ale přeci jen dohnal Mikeš s Ivou, takže už nás bylo aspoň pět + jedna kytara, takže už to vypadalo hned veseleji. Zastavili jsme se v klidu na Vyhlídce a pak pomalu sestupovali ke Kančí louce – tedy oni to ani jinak, než pomalu nešlo, jako s tím smažákem a čtyřma pivama ze Sedlecké osvěžovny v břuchu. :-)

Vyšlo nám to tak akorát, a když jsme konečně přicházeli na Kančí louku, tak se už pomalu začínalo stmívat. Na fleku už na nás čekali kamarádi z T.O.Veveří, kteří už měli i rozdělaný oheň, takže nás zase bylo o pár víc a zase bylo o něco veseleji, zejména když se ukázal Hombre z T.O.Kobra s nějakým tím pivem, které sem dovláčel přes řeku. Na poslední chvíli ještě vysekal kousíček louky, abychom si to do rána nezdupali. Pak už byla definitivně tma a my si užili parádní večer u ohně. Obloha byla jasná, hvězdy svítily, i měsíc se ukázal, prostě úplně předpisová krásná jarní noc. Mikeš vybalil kytaru a musím mu hned vyseknout velkou poklonu, protože písničky Roberta Křesťana (kterého mám moc rád) se v lese zase tak často neslyší. Hlavně ale ne v tak parádním podání – s tvým hlasem bys mohl klidně se samotným Robertem zpívat zcela rovnocenný duet.

2. Trampské kosení Kančí louky2. Trampské kosení Kančí louky - zvadlo na letošní ročník 2016 jsem v podstatě převzal z loňska i se super Rysákovou kresbou.

V sobotu ráno nás přivítal jasný slunečný den a hned dorazili na pomoc další kamarádi, takže jsme mohli začít kosit ještě zavčasu, dokud nebylo moc velký vedro. Nakonec se sešli hned tři schopní sekáči, takže práce odsýpala ještě mnohem líp, jak loni, takže se toho nakonec posekalo skoro dvakrát tolik, což je samozřejmě jen dobře - tady fakt platí, že čím víc, tím líp. O nic menší makačka však nebylo ani následné shrabání posekané trávy, která navíc neschla tak dobře, jako loni. Přestože jsme si celkem asi šestery hrábě vzájemně předávali a střídali se, tak vyhrabání louky zabralo pěkných pár hodin usilovné, poctivé práce a poslední zbytky jsme dokonce dohrabávali ještě i v neděli ráno.

Obveselení nám pak zajistila hnízdící divoká kachna – seděla totiž na vejcích ve vysoké trávě tak dokonale skrytě a tiše, že si jí nikdo nevšiml. Když byla tato část posekána, tak jsme si teprve všimli, že chodí neustále okolo. Bylo to divný a tak jsem šel na průzkum a po chvíli našel hnízdo i s devíti nepoškozenými vejci. Jenže co teď s tím, když vejce byla uprostřed velkého posekaného prostoru? Stěhovat jsme je nechtěli a tak nakonec kamarádi ze srandy postavili nad hnízdem menší konstrukci z klacků a posekané trávy. Kachně se ten náš "bunkr" kupodivu zalíbil a po chvíli do něj opravdu zalezla a setrvala na pozici. :-) O týden později pak už kamarádi hlásili, že po kachně ani vejcích není ani památky, takže je nakonec asi opravdu úspěšně vyseděla – z toho mám fakt velkou radost, protože jsme samozřejmě měli napřed dost výčitky svědomí. :-)

2. Trampské kosení Kančí louky2. Trampské kosení Kančí louky - sobotní společná fotka na památku zúčastněných kamarádů.

Po poledni už jsme toho měli docela plný zuby a tak jsme se pustili do oběda a při té příležitosti se fakt fest přežrali vynikajícího medvědího česneku, který zrovna dokvétal. Odpoledne se už zase část kamarádů vydala na okolní potlachy a já vzal své kamarády z Čech na slíbený vejšlap po okolních krásách Oslavky. Zašli jsme na Vyhlídku, na Sedleckej hrad, Novou vyhlídku a samozřejmě i na Jinošovnici. Na žádný z potlachů už se nám pak ani nechtělo, protože to už jsme byli fakt hodně unavení a tak jsme se vrátili zpět na Kančí louku, kde jsme si užili další pohodový jarní večer, plný povídání i písniček.

Ani v neděli ráno ještě nebylo úplně vyhráno, protože bylo potřeba ještě pohrabat posledních pár zbytků pokosené trávy ze soboty, což se ale nakonec taky povedlo a už byl načase závěrečný úklid a taky loučení. Kamarádi Jerry s Blankou ještě na Oslavce nikdy nebyli a tak jsem je ještě nakonec zavedl pod Ketkovák, kde jsme prolezli pár výhledů na údolí v okolí Velké skály. Sám jsem si to tu chtěl taky omrknout, jednak proto, že jsem v této části údolí již hodně dlouho nebyl a druhak (úžasný slovo :-) ) taky proto, že se poslední dobou pořád mluví o té dávno plánované přehradě, jejíž hráz by tady někde měla podle projektu stát. No uvidíme, snad ty plány zůstanou nadále u ledu tak, jako tomu bylo celé roky doposud.

Sobota navečer - virtuální prohlídka již pokosené Kančí louky v zapadajícím slunci:

2. Trampské kosení Kančí louky #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA
 

Závěrem musím všem kamarádkám a kamarádům, kteří přišli přiložit ruku ke společnému dílu, moc poděkovat. Letos nás moc nebylo - a pokud budu maličko jedovatej, tak se zde krásně ukázalo, že podepisování peticí proti plánované přehradě jde všem krásně od ruky, ale zvednout zadek a jít pro tu naši Oslavku něco opravdu udělat rukama, tak o to už takový zájem není. :-) Samozřejmě je ale jasné, že mnoho kamarádů z různých důvodů opravdu přijet nemohlo, ale přesto si o to víc vážím těch, kteří přijeli. Pokud si to správně pamatuju, tak se letos zúčastnili zástupci těchto trampských osad:

T.O. Přátelé Toma Kečupa
T.O. Kobra
T.O. Veveří
T.O. Kat
T.O. Mňouci
Osada U Dračí skály

Tak tedy kamarádi, ještě jednou moc děkuji a těším se zase příští rok !

Kapsa, T.O. Mňouci + Sa-Jó.

P.S. - Pokud chcete dostávat informace o dalších nových článcích, použijte prosím odkaz zde: Odběr novinek

Galerie k článku 2. Trampské kosení Kančí louky

Setkání na Vyhlídce | fotografie
Setkání na Vyhlídce
Oslavka z Vyhlídky | fotografie
Oslavka z Vyhlídky
První česnek | fotografie
První česnek
Flek u Oslavky | fotografie
Flek u Oslavky
T.O. Bílý jelen | fotografie
T.O. Bílý jelen
Na Kančárně | fotografie
Na Kančárně
Oslavka | fotografie
Oslavka
Setkání s kamarády | fotografie
Setkání s kamarády
Páteční posezení u ohně | fotografie
Páteční posezení u ohně
Noční Kančí louka | fotografie
Noční Kančí louka
Hvězdné nebe nad Oslavkou | fotografie
Hvězdné nebe nad Oslavkou
Sobotní ráno na Kančárně | fotografie
Sobotní ráno na Kančárně
Skála Jinošovnice | fotografie
Skála Jinošovnice
Medvědí česnek | fotografie
Medvědí česnek
Špekáčky ! | fotografie
Špekáčky !
Hombre | fotografie
Hombre
Hrabání sena | fotografie
Hrabání sena
Játro | fotografie
Játro
Vasil | fotografie
Vasil
Práce na Kančí louce | fotografie
Práce na Kančí louce
2. Trampské kosení Kančí louky | fotografie
2. Trampské kosení Kančí louky
Oslavka | fotografie
Oslavka
Jerry & Blanka | fotografie
Jerry & Blanka
Oslavka z Jinošovnice | fotografie
Oslavka z Jinošovnice
Hombre brodí Oslavku | fotografie
Hombre brodí Oslavku
Kančí louka | fotografie
Kančí louka
Kachní hnízdo | fotografie
Kachní hnízdo
Medvědí svačinka | fotografie
Medvědí svačinka
Odpolední soutěže | fotografie
Odpolední soutěže
Příprava večeře | fotografie
Příprava večeře
Mikeš hraje | fotografie
Mikeš hraje
Kančí louka | fotografie
Kančí louka
Nedělní Kančí louka | fotografie
Nedělní Kančí louka
Oslavka pod Ketkovákem | fotografie
Oslavka pod Ketkovákem
Čertův jazyk | fotografie
Čertův jazyk
Velká skála | fotografie
Velká skála


Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
91010612
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Čárlí
Ahoj, tak jak letos?
Michal Kupsa
Ahoj, letos asi 27.5., v týdnu doladím zvadlo. :-)
Čárlí
Oukej, pokud to měla být ironie, tak se omlouvám za natvrdlost - já nějak přestávám chápat, kdo co jak myslí ... mnoho zla je mezi lidmi, přišlo mi zbytečné přilívat výčitkami. Tak uvidíme za rok :-)
Michal Kupsa
Nic si z toho nedělej, mě už občas taky hlava leccos nebere - a jak říkáš, uvidíme za rok. :-)
Čárlí
Ahoj, k tomu přikládání ruky - nebuď tak příkrej, ani se smajlíkem to není hezký, když hned sám píšeš, že to kolidovalo se spoustou dalšího ...

Ptal jsem se pod minulým článkem v dubnu, to se termín nevěděl, no a pak jsem si to rozplánoval až do léta - nabito tak, že bych si na nějaký kosení ani nevzpomněl, nebejt toho, že jsem teď potkal ve vlaku kluka, co si posteskl, že tady v kraji to prochozený nemá, a že je to škoda, když k Oslavě patří skvělý muzikanti.
Michal Kupsa
Čárlí, právě proto je tam ten smajlík a taky to info, že to kolidovalo s vícero jiných akcí, aby bylo zjevný, že to není míněno až tak úplně vážně a už vůbec ne na všechny. Nelam si s tím hlavu .... :-)
Míša
To jsou moc hezký fotky, jde to vidět z těch fotek jaká pohoda tam vládne:-)
Michal Kupsa
Díky, je to sice pracovní, ale přesto pohodová akce. :-)
Tomáš
Opět a tak jako vždy jsem si pěkně početl a prohlédl hezké fotky. Díky. ;-)
Michal Kupsa
Díky za podporu ! :-)
Dan
Tyhle akce jsou nejlepsi. Spojeni prijemneho s uzitecnym :-)
Michal Kupsa
Přesně tak - nejlepší je spojit to dohromady. :-)
sigi
Ahoj, tak ještě jednou. Příští rok velice rád přijedu a přiložím ruku k dílu. Stačí jen dát vědět termín. Jinak ty fotky paráda, muselo to být super. I když ty místa člověk zná, zas to vypadá jinak, zvlášť za takovýho počasí.
Michal Kupsa
Ahoj, další ročník opět za rok, info rozešlu, díky a ahoj. :-)
Jose
Ahoj....to musela být parádní akce. A počasí vyšlo...skutečně suchá stezka a modrý nebe nad hlavou :-) musí tam být klid....jen jsem slyšel..ale nikdy jsem tam nebyl.... Dej vědět s předstihem, pokud bude nějaká taková akce - ne vždycky je sice čas, ale někdy bych vyjel. Tak ahoj
Michal Kupsa
Ahoj, jo, krásně tam je a další ročník zase za rok. :-)
Michal Kupsa alias "Kapsa" - Webová prezentace - ! Všechny zde publikované fotografie jsou chráněny autorským zákonem !
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace