Domů » Články » Recenze » Zoner Photo Cloud - nové online úložiště

Zoner Photo Cloud - nové online úložiště

Společnost Zoner před několika dny představila zajímavou novinku ve svém fotografickém editoru Zoner Photo Studio X v podobě online úložiště, nazvaného Zoner Photo Cloud. Myšlenka je celkem jasná - poskytnout uživatelům Zoner Photo Studio X online úložiště pro archivaci a zálohování jejich fotografií a to přímo v prostředí této aplikace. Spuštění je jednoduché, stačí, když si nainstalujete nejnovější verzi ZPS X a přihlásíte se tam ke svému účtu, tak se vám v levém menu objeví nová položka Zoner Photo Cloud, která se chová jako by to byla samostatná složka ve vašem počítači.

Zoner Photo CloudZoner Photo Cloud - nové online úložiště pro zálohování fotografií přímo v prostředí Zoner Photo Studio X a aktuální ceny za měsíc (06/2018).

Výhody tohoto řešení jsou jasné - především jde o to, že si své fotografie (a nejen fotografie) můžete ukládat a hlavně zálohovat přímo z prostředí Zoner Photo Studia. Pokud se pak se svým fotografiím budete chtít dostat, budete k nim mít přístup kdykoliv a odkudkoliv, včetně třeba i z jiného počítače, což ocení především uživatelé, kteří například mají zvlášť osobní a pracovní počítač. V případě potřeby pak můžete své fotografie v tomto úložišti i sdílet s jinými uživateli. Společnost Zoner si přitom velmi zakládá také na kvalitním šifrování, zálohování a také na kompletním zabezpečení například před "ransomware". Neméně zajímavá je také ochrana proti nechtěnému smazání, což se čas od času stane asi každému. Součástí úložiště je totiž koš s možností obnovení smazaných souborů v délce 30 dnů od smazání. Úložiště také podporuje spoustu formátů, od fotografií, přes videa až po dokumenty, takže je nemusíte používat jen na ukládání fotografií. Neméně dobrou zprávou je, že každý registrovaný uživatel Zoner Photo Studia automaticky získává základní úložnou kapacitu 5 GB zcela zdarma.

Pokud si nevíte rady se spuštěním, tak podrobný návod najdete zde: Zoner Photo Cloud - návod

Hlavní výhody online úložiště Zoner Photo Cloud:

- archiv přímo v prostředí Zoner Photo Studio X
- online přístup do archivu odkudkoli (i z jiného počítače či mobilu)
- podpora formátů od fotografií až po dokumenty
- základní prostor 5 GB zdarma
- kvalitní zabezpečení
- možnost sdílet s dalšími uživateli
- koš s obnovením 30 dnů

Hlavní nevýhody online úložiště Zoner Photo Cloud:

- mírně vyšší cena
- nároky na kvalitní připojení

Pokud tedy patříte k uživatelům Zoner Photo Studia, pak je pro vás Zoner Photo Cloud skvělou volbou, navíc přímo a přehledně zakomponovanou v prostředí tohoto editoru. Kromě základní kapacity zdarma jsou pak samozřejmě k dispozici i vyšší objemy, které jsou ale již zpoplatněné. Pokud potřebujete opravdu velké úložiště s kapacitou nad 1 TB dat, pak si můžete se Zonerem sjednat i individuální cenu. Současně je ale také potřeba si říct, že i toto řešení může mít své nevýhody. V prvé řadě je zapotřebí skutečně kvalitní internetové připojení a za druhé je nutno podotknout, že podobná úložiště se dají pořídit i o něco levněji.

Více informací o této novince najdete přímo na stránkách: Zoner Photo Cloud

Toliko o novince v Zoner Photo Studiu X a příště třeba zase něco jiného. :-)

Michal Kupsa

P.S. - Pokud chcete dostávat informace o dalších nových článcích,použijte prosím odkaz zde: Odběr novinek

Nakonec ještě obvyklá anketa, hlasujte prosím zde:

Anketa: Jak se vám líbí nové online úložiště v Zoner Photo Studio X ?

Celkem hlasovalo 66 lidí


Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
16102216
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
JF
Ta cena je na jaké období? měsíc/rok/... ?
Michal Kupsa
Je to za měsíc, raději jsem to tam doplnil. :-)
Michal Kupsa alias "Kapsa" - Webová prezentace - ! Všechny zde publikované fotografie jsou chráněny autorským zákonem !
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace