Domů » Články » Aktuality » Novinky na webu Michal Kupsa CZ

Novinky na webu Michal Kupsa CZ

Vážení přátelé, kamarádi a příznivci mého webu, všechno prochází nějakým tím vývojem a tak ani já nemohu zůstat pozadu. Na těchto svých stránkách jsem pro Vás připravil něco málo novinek, které zase o kousek vylepšují funkčnost.

1. Především je to internetová bezpečnost - technickým správcem a tvůrcem "toho v pozadí" na mých stránkách je špičkový webový programátor Michal Vitásek, který mi nyní zprovoznil nejnovější vychytávku v podobě zabezpečení celého obsahu protokolem HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure). Kdo ví o co jde, tomu to netřeba vysvětlovat a kdo (podobně jako já :-D ) přesně neví,tak tomu snad postačí informace, že jsem zatím jedním z velmi, velmi mála menších soukromých webů, zabezpečených tímto bezpečnostním protokolem, který zatím využívají spíše velké firmy, banky a podobně.

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure)HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) - je v informatice protokol umožňující zabezpečenou komunikaci v počítačové síti.

2. Formulář pro odběr novinek - tohle zase tak velká novinka není, nicméně si ji dovolím znovu připomenout. Často se mi totiž stává, že se na mě někdo obrací s prosbou, ať mu pošlu info o tom, až budu mít hotový nějaký článek. Omlouvám se, ale to už fakt nestíhám, nicméně řešení je velmi snadné - můžete si z mého webu objednat odběr novinek přímo na Váš e-mail, kde si navíc můžete sami zvolit, jaký druh novinek Vás zajímá. Formulář pro odběr novinek najdete zde:

Chci odebírat novinky z webu www.michalkupsa.cz

3. Responzivní web design - další novou vychytávkou je responzivní web design. Nebudeme si nic nalhávat, ale současná doba je prostě mobilní a proto je potřeba, aby webové stránky správně fungovaly také na chytrých mobilních telefonech a tabletech. No a k tomu je zapotřebí právě responzivita. Mé stránky jsou nyní "responzivní" a měly by se Vám proto bez problémů zobrazovat i na těchto mobilních zařízeních - opět děkuji programátorovi Michalu Vitáskovi.

Michal Kupsa CZMichal Kupsa CZ - nechť Vám návštěva mého webu přinese pohodu a klid, asi jako mě vandr. :-)

4. Reklamy - já vím, dlouho jsem říkal, že můj web bude bez reklam. Bohužel každá legrace ale něco stojí a z něčeho ty stránky prostě při životě držet musím. Proto jsem se rozhodl, že přeci jen přistoupím na reklamu. Bude jí ale jen minimum, jen od jedné firmy a reklamy budou navíc cíleny tak, aby produkty v reklamách aspoň trošku souvisely s obsahem stránek. Podmínkou pro reklamní kampaň je solidnost a proto jsem se momentálně dohodl s Alza.cz, což je osvědčený prodejce.

No a to je z novinek asi tak vše, díky za pozornost.

Michal Kupsa

A nakonec ještě nezbytná anketa, kde mi můžete dát vědět, co Vás na mém webu nejvíce zajímá:

Anketa: Které téma článků a fotografií Vás u mě na webu zajímá nejvíc ?

Celkem hlasovalo 183 lidí


Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
131815205
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
great
že by používání protokolu https bylo i na osobních stránkách nějakou exotikou,
Michal Kupsa
Zatím ještě stále je .... :-)
sementawis
dám a za měsíc ty dvě tatranky taky oželím :D
Michal Kupsa
Jo, je to čím dál levnější .... :-)
Dan
No, sice nevím, jestli konkrétně já na stránkách tohle zabezpečení potřebuji, ale když on má ten Michal ty ceny za tyhle vylepšení a vychytávky jako na jídeláku z osmdesátých let :D. To skoro ani nelze odmítnout:-). Takže dávám taky. Za zavedení ty \\\\\\"tři plzně\\\\\\" (v dnešním nápojáku :-) ) dám a za měsíc ty dvě tatranky taky oželím :D. Jinak co se u tebe těch reklam týče, tak u mě na pohodu. Dokonce si ani nemyslím, že by to mělo být třeba nedůstojné, nebo něco takového ;-)
Michal Kupsa
No, ono to, jestli to potřebuješ nebo ne, tak to je otázka úhlu pohledu na věc. Vysloveně potřeba to samozřejmě není, ale podle mě je dost dobrých důvodů, proč to mít. Ale to by bylo na delší diskuzi. Každopádně se Michal zase předvedl, že umí skvělý věci a dokonce i za dobrý peníze.
Roman
Nemyslím si, že by používání protokolu https bylo i na osobních stránkách nějakou exotikou, jak zmiňuješ. Ale je pěkné, že jsi se touto cestou vydal i ty :-)
Michal Kupsa
No nevím - doteď to nemá ani spousta velkých firemních serverů, dokonce ani celá řada webů z IT oboru. O osobních stránkách ani nemluvě, tam to exotika opravdu jednoznačně je - v ČR tak možná 1 - 2% webů.
Marian Gavlák
Reklamy chápu a nevadí mi, hlavně, že bude tenhle skvělý web i nadále...
Michal Kupsa
Díky za podporu ! :-)
Fery
Dík za info. Ty reklamy jistě nějak přežijem. Je to pochopitelný tah. :-)
Michal Kupsa
Díky za pochopení, holt mi nic jinýho nezbejvá. :-)
Michal Kupsa alias "Kapsa" - Webová prezentace - ! Všechny zde publikované fotografie jsou chráněny autorským zákonem !
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace