Domů » Články » Geocaching » Fantastický příběh jednoho Travel bugu

Fantastický příběh jednoho Travel bugu

Na podzim loňského roku jsem se vydal na odlov jedné lehce náročnější mysterky se sportovní tématikou (GC2XDWB). Nedaleko firmy kde pracuji je totiž stadion známého pražského fotbalového klubu Bohemians 1905, kterému je také keška věnována. Luštění dalo trošku zabrat ale nakonec se zadařilo a já se vydal pro finálku. Na místě se ale ukázalo, že jsem podcenil terén 3,5 hvězdičky a při pokusu o zdolání jsem si pořádně natloukl a ještě se u toho vyválel ve špíně. Já se ale hned tak nevzdávám a tak jsem vyrazil druhý den po práci znovu a u finálky jsem naštěstí potkal kačera s nickem d-n a ve dvou už to šlo úplně na pohodu. V kešce pak byly nějaké TB a něco jsme taky měli u sebe, no a tak jsme si to nějak povyměňovali a mě zůstal v kapse na první pohled úplně obyčený travel bug - The ACME Thunderer .... no a tím to celé začalo ....

Když jsem konečně dorazil domů, tak jsem se samozřejmě hned vrhnul k počítači, abych zalogoval nalezenou kešku a také onen travel bug. Než mi naskočil operační systém počítače, tak jsem si začal TB zvědavě prohlížet. Opravdu pěkná píšťalka, řekl jsem si v duchu, neodolal a zapískal z plných plic. Okamžitě jsem ale málem ohluchnul, protože hvizd byl opravdu neuvěřitelně silný. Navíc jsem si taky něco vyslechl od manželky, která se chudinka příšerně lekla a hned mi taky příslušně vynadala, co že je to za hloupej nápad, takhle hlučet v deset hodin večer. ;o) To už mě ale TB definitivně zaujal a začal jsem ho zkoumat podrobně, protože bylo jasné, že tohle není jen tak obyčejná píšťalka. Kouknul jsem do listingu TB a zjistil, že je z Kanady a že je to vlastně píšťalka pro hokejové rozhodčí a ještě k tomu historická, stará víc jak padesát let! Owner si navíc přál, že by byl moc rád, kdyby se s ní odpískal ještě někdy alespoň jeden, jakýkoli zápas. Kouknul jsem do logů TB a zjistil, že přestože je TB na cestě již čtyři roky, tak se zatím nepodařilo misi splnit a všichni se na misi klasicky vykašlali - no a to byla pro mě ta pravá výzva !!

Historická a současné píšťalkyHistorická a současné píšťalky

Chvíli jsem přemýšlel co s tím a pak jsem si konečně vzpomněl - vždyť přeci Sasik1, můj kamarád a geokačer je přeci fotbalový rozhodčí! Píská sice "jen" 3.třídu okresní soutěže ale o to přeci vůbec nejde a já osobně mám takové sportovce mnohem raději, než ty superprofesionální, protože hrají srdcem a ne jen pro peníze sponzorů. Okamžitě mu volám a myšlenka ho doslova nadchla, takže jsme si domluvili sraz na předání TB. Za pár dnů mi Saša volá, že pojede pískat jeden zápas. Bohužel se mi termín nehodí a tak ho poprosím, aby to někdo od něj z rodiny nafotil. Za pár dnů mi Saša znovu volá, že už je po zápase, má i nafoceno a že jestli nechci TB ještě zpátky na nějakou další taškařici. Tak říkám, že jasně, že ještě něco vymyslím a TB putuje zase ke mě.

TB se tak opět ocitnul u mě doma na stole. Jen si tak sedím, koukám na něj, popíjím kávu a v duchu si říkám, co s ním. Sašův fotbal byl sice super ale když ty jsi hokejová píšťalka. Znovu usrknu kávu a pak si říkám, že přece líná huba je holé neštěstí. Pouštím si Facebook a jednu svojí oblíbenou diskuzní skupinu s tématikou geocachingu. Nesměle nahazuju téma s dotazem, zda někdo nezná nějakého hokejového rozhodčího. Obratem se ozval brněnský geokačer Rajczatko, že prý má možnost to nějak zařídit a to dokonce snad na nějaký extraligový zápas. Tak to znělo opravdu dobře, Brno je navíc mé rodné město, takže místnímu klubu stále fandím, i když už bydlím docela daleko. Nakonec jsme se dohodli tak, že na Vánoce pojedu do Brna za rodiči a že si tam TB předáme, což se nakonec povedlo. Pak bylo několik týdnů ticho a už jsem si skoro říkal, jstli se to vůbec povede. Nakonec ale píše nahonem Rajczatko, že se to přeci jen povedlo a že dneska a skutečně extraligový zápas! Trošku mě mrzelo, že to bylo takhle narychlo, protože jsem už nestíhal dojet do Brna to osobně nafotit, tak jsem aspoň napsal Rajczatkovi, aby nezapomněl domluvit nějaké fotografy. To se také povedlo a nutno podotknout, že opravdu skvěle, protože fotografie opravdu stojí za to, posuďte sami dole pod článkem.

Mám obrovskou radost, že se to celé nakonec takto skvěle povedlo a "náš" klub navíc vyhrál celkem jednoznačně 4:1. Teď už by to chtělo jen dostat TB na zápas Česko - Kanada (owner TB je Kanaďan), na Mistrovství světa, pokud možno při finálovém zápasu. To už bychom toho ale chtěli asi příliš. ;o) Při probírání fotografií ze zápasů jsem ale nakonec našel ještě jeden, opravdu úžasný bonus v podobě doslova geniální fotografie. Napřed si ale představte tu atmosféru - utkání play-off nejvyšší české hokejové ligy, v obou týmech špičkoví hokejisté (hráči NHL i mistři světa), v Brně klasicky vyprodaný stadion doslova bouří, vypjatý okamžik celého utkání a rozhodčí píská trestné střílení!

A čím? No přeci travel bugem!! Podívejte se pořádně na jeho ruce :

Extraliga, trestné střílení odpískané travel bugem ! - Autor fotografie : Michal EgerExtraliga, trestné střílení odpískané travel bugem ! - Autor fotografie : Michal Eger

Zorganizování a realizace celé této akce trvalo řadu týdnů a zapojilo se do ní hned několik lidí, geokačerů i mudlů.

Všem posílám veliké díky!

Speciální poděkování pak patří ochotnému rozhodčímu, panu René Hradilovi.

Kompletní galerie ze zápasu obou autorů: Michal Eger (geokibic Chryséis) a Ivo Dostál (geoprofil dark.metalswamp)

Krátký sestřih utkání v České televizi : Kometa Brno - PSG Zlín

Michal Kupsa alis Kapsa

P.S. - Pokud chcete dostávat informace o dalších nových článcích, použijte prosím odkaz zde: Odběr novinek

Galerie k článku Fantastický příběh jednoho Travel bugu

Konec zápasu | fotografie
Konec zápasu
Zápas Myslič- Nespeky | fotografie
Zápas Myslič- Nespeky
Geokačer Sasik1 coby rozhodčí | fotografie
Geokačer Sasik1 coby rozhodčí
Historická a současné píšťalky | fotografie
Historická a současné píšťalky
Extraliga, trestné střílení odpískané... | fotografie
Extraliga, trestné střílení odpískané...
Vítězná Kometa - Autor fotografie : Ivo... | fotografie
Vítězná Kometa - Autor fotografie : Ivo...
Kometa Brno versus PSG Zlín - Autor... | fotografie
Kometa Brno versus PSG Zlín - Autor...
Plný stadion je v Brně tradicí - Autor... | fotografie
Plný stadion je v Brně tradicí - Autor...
Rozhodčí René Hradil před zápasem -... | fotografie
Rozhodčí René Hradil před zápasem -...


Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
142116717
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
rionka
to je krasny :)
v sobesicich se teď našel dlouho ztracený TB, snad se zas najde i píšťalka. super příběh s milým koncem, díky za to.
Michal Kupsa
Díky, ale bejvávalo, dnešní geocaching už není co býval. :-(
krtek64
Moc krásný příběh s docela dobrým koncem. Oceňuji vložení své vlastní iniciativy pro potěšení někoho, koho vůbec neznáte. Jistě kamarád geokačer v Kanadě díky tomuto aktu bude vědět, že i v této maličké zemi existují dobří a ochotní lidé :-)
Michal Kupsa
Díky, byla to zajímavá taškařice a snad časem vymyslíme zase jinou. :-)
prochy67
Hm,tak to je velká škoda,na týhle kešce jsem byl 30.6.14 a krabička i úkryt byl na pohodu...takže určitě ne náhodná ztráta,rip píšťalce a příběhu.
Michal Kupsa
Jo, jo - opravdu velká škoda, doufal jsem, že se toho ještě někdo chytne a že příběh bude mít pokračování .... :-(
prochy67
Super story,já mám Bohemku v srdci již aktivně od roku 1980 a kešku samozřejmě odlovenou.Taky jsem do ní vložil TB fotbalového klubu Millwall z Anglie vyzvednutý z keše fotbalového klubu FC Barcelona,který chtěl cestovat po slavných stadionech.Musel jsem čekat na zprovoznění keše skoro 2měsíce,ale nakonec jsem se dočkal...stejně jako tento TB,je dobře pokud se plní sny a to je jedno,že se třeba jedná jen o "brouka".Bezvadný fotky.;-)
Michal Kupsa
Díky, bohužel to vypadá, že TB je už ztracen. :-(
Adam Hauner
Tak se zdá, že píšťalka dopískala v cache CERNY VRCH / THE BLACK HILL (http://coord.info/GCQ1P2) :-(
Michal Kupsa
Nestraš, třeba se ještě najde ....
Romana
Geocaching mám veľmi rada a keď vidím ľudí s podobným nadšením pre túto záľubu som veľmi rada... Hľavne keď dokážu takéto veci a idú si za svojím cieľom :)))

Veľa šťastia aj pri fotení
Michal Kupsa
Děkuji a také přeji jen to nej ! :-)
Petr
Zdravím kačera. Při dnešním raním poslouchání country rádia na netu (u nás v Havlíčkově Brodě nejde jinak naladit) jsem slyšel vaše pěkné povídání a tak ještě ze zvědavosti mrknul i na stránky. Fotky jsou nádherné a když jsme uviděl i fotky z trampingu a geocachingu, tak mě bylo jasné, že jste náš :). Taky vyrážím "na těžko" na kole sám s foťákem po Evropě, i když už mám pátej křížek za sebou. Doma to neradi vidí a tak se přidali aspoň na geocaching. A aby toho nebylo málo, dcera (13 let) plánuje, že budeme jezdit kola spolu. Prostě roste nová generace trempů.
Přeji hodně dalších šťastných cest, nádherných fotek a hlavně spoustu dobrých kamarádů, bez kterých by stál svět za ... nic :)
Petr
Michal Kupsa
Díky, v Havlíčkově Brodě už je ale také vysílač, viz:

www.countryradio.cz/tx.php?txid=46

Jinak sese třeba někdy potkáme někde na potlachu, kdyby u vás v Brodě bylo něco zajímavého, tak dejte vědět.

Ještě jednou díky a zdravím.
Jerry 68
Moc hezký příběh, být majitelkou TB, tak zamáčknu slzu dojetí.Smekám.
Michal Kupsa
Heh, díky, majitel TB mi taky napsal moc pěkný mail. :-)
Miro7
Pekný nápad, výborný a prefektne popísaný príbeh...
Tiez som urobil sporotvy TB (http://img.geocaching.com/track/large/f9252d9e-5bd4-4368-9f29-293f4163f512.jpg), kazdopadne ten len pasivne obzera stadiony, pistalka vstupila do historie :-)....
Michal Kupsa
Třeba ten tvůj jen čeká na "svůj den". :-)
Hankal
To je fantastický příběh. Škoda jen, že fotky nejsou připojeny i na stránky toho TB.
Michal Kupsa
Neboj, ownerovi jsem poslal celej ten článek přeloženej do angličtiny, je i tady u mě na webu v sekci english. :-)
ergosh
no proste vynikajici story... jen skoda, ze sevci nevyhrali, jsem ze zlina...
Michal Kupsa
Diky, ja ale jako rodilej Brnak fandil opacne .... ;-)
mpik
Krásný. Jen jedna chybička - v anglické verzi zůstal popisek pod fotkou česky. Ale to je maličkost.
Michal Kupsa
Diky za upozorneni, pokusim se opravit. :-)
Ivana Černohousová
Moc hezký příběh a těší mne,že jsem byla i já jeho součástí.Když jsem uviděla fotku píšťalky,byla mi povědomá a tak kouknu do profilu a BINGO je to ona.Já jí dala do Bohemians underground,tak mne těší,že její další příběh byl tak super.Nedávno jsme měla TB z Canady a protože už byl dlouho na cestách,napsala jsem log,že ho dám na letiště,aby letěl zase za oceán.Owneři se ozvali,že by rádi,kdyby se jim vrátil domů.Za pár dní na eventu si povídám s Wabičkem a on,že letí do Canady.TB jsem mu předala a napsala o všem ownerům.Oni se ozvali Wabíčkovi a domluvili si schůzku...Také super příběh.Plnit mise TB se vždy snažím.AZulka
Michal Kupsa
Aha !! Tak to jsi byla ty, kdo ji tam dal, nez jsem ji tam nasel. Tak to diky, ze jsi se ozvala, ted uz to mame komplet. :-)
Ahoj a at se dari !
lubik
Tak tohle byla opravdu povedena akce i clanek, opravdu smekam, parada!!!!! Clovek ma spoustu napadu, ale dotahnout to do konce to byva nekdy neprekonatelne a ty jsi to Michale dokazal, super!! Diky patri tobe , fotografum i vsem co se na tom podileli.
Michal Kupsa
Diky, to jsem rad, ze libi. Brzy bude dalsi podobna akce .... :-)
Vaclav Motycka
Zdravim, hezky pribeh!

Pokud mate kontakty na lidi kolem hokeje v Brne, zkuste TB propasovat na blizici se MS18 - viz zde: http://www.hokej.cz/index.php?lng=CZ&webid=420&view=clanek&id=55690


je to dost narychlo, ale v programu je i tento zapas:
Pondělí 16. dubna:

Brno:
16:00 Česká republika - Kanada
Michal Kupsa
Ahoj a díky za info, přeposílám informaci geokamarádům do Brna. :-)
Keksik
Moc prima příběh. Mám rád, když se najdou lidi, co to dokážou dotáhnout do konce. Gratuluju. Díky za hezkej článek :-)
Michal Kupsa
Díky, byla to fakt povedená taškařice. Připravuji ale další .... ;-)
Berny70
Uplně náhodou jsem si přečetl tenhle příběh :-) fakt paráda, užasný .

Michal Kupsa
Díky, přijďte zase, pomalu se chystá ještě bláznivější akce .... ;-)
kuratHKo
:-D owner musí být v sedmým nebi, paráda! Mně se TB většinou jen ztrácejí :-(
Michal Kupsa
Diky, u anglicke verze clanku je i reakce ownera a dokonce i reakce zastupce Groudspeaku, viz :
http://www.michalkupsa.cz/blog/in-english/
krabiceeli
Ta poslední fotka, to je opravdu originální kousek, kam všude se geocaching nedostane a ti houževnatí čeští kačeři - prostě super =o).
Michal Kupsa
Diky, treba to i ostatnim poslouzi jako inspirace, ze i se zdanlive obycejnym TB se da zazit spousta srandy. :-)
Lukáš
Gratuluji, tohle je naprosto úžasný příběh. Jsem rád, že jsi tomu tolik věnoval. Ještě dej fotky k TB na net, ať má owner radost. Zřejmě spadne z židle.
Michal Kupsa
Díky, už mám anglickou verzi a právě to převádím na web .... :-)
Janek
Krásný příběh. Nikdy mě to nelákalo, ale vidím že sbírat "kešky" může být docela zajímavá kratochvíle. Asi s tím taky začnu. :-) Jen bych si dovolil upozornit, že to nebyl zápas play-off, ale to na jedinečnosti celé věci rozhodně neubírá. Klobouk dolů :cool:
Michal Kupsa
Díky, jinak pravda - ono to bylo asi teprve předkolo play-off, se přiznám, že to až tak moc nesleduju. :-)
Pedy
Na onenm špílu sem byl, pak čumím na fotky a neuvěřitelní, kua René s tím nesmyslným broukem v ruce? No masakr! Obdiv že se vše povedlo, já být owner, tak z toho mám asi orgasmus :-D:-D
Michal Kupsa
Díky, taky jsem fakt zvědavej, co na to owner .... :-D
Neb
Gratulace , nádhernej příběh i fotky. Fakt paráda.
Michal Kupsa
Děkuji ! :-)
Balonka
článek si prohlížím furt dokola, moc se mi líbí!! A už se těším, co na to owner TBčka, doufám že se Kapso podělíš o reakci :-) Fakt super práce a ještě k tomu ten vítězný zápas naší modré Komety :cool: Děkuji!!
Michal Kupsa
Díky a jasan, až to dotáhneme do konce, tak dám vědět. :-)
Rostislav Stach
Michale parádní čtení i příběh! A ještě jsem si vzpomněl na Pelíšky: "tohle není jen tak obyčejná píšťalka" :-D:-D:-D
Ahoj a ať se daří i dál!
Rosťa
Michal Kupsa
Rosťo, já teda čumím - už i ty děláš geocaching ?? ;-)
vladano
aha, on ten zápas byl teprv v neděli :)
Michal Kupsa
Tak to hlavne nevykecej logem u toho TB - chystame prekvapeni !! ;-)
vladano
Snad jen ty fotky z hokejového zápasu chybí u TB na GC.com... Jinak super ;)
Michal Kupsa
Je to uplne cerstve .... ;-)
Lojzek
Obdiv tobe za napad i zorganizovani, zucastnenym za vstup do toho vseho. Jsem zvedavej na reakce ownera, jemuz jste splnili sen. Prosim informuj. Diky.
Michal Kupsa
Díky a jasan, dám vědět ! :-)
Bentley007
Naprosto super! Ten clanek a jeho rozmer mi uplne dostal. A ta fotka nema chybu. Treba se fakt dockame i pokracovani.
Michal Kupsa
Díky, už se taky nemůžu dočkat, jak to bude pokračovat. ;-)
LooperCZ
Moc pěkné, co na to majitel ?
Michal Kupsa
Díky, ještě nic - na překladu do angličtiny se teprve pracuje. Ale až to bude, dám vědět .... :-)
Saman
Tak tohle se fakt povedlo, hezke cteni takhle po ranu :-)
Michal Kupsa
Díky, přijď zase někdy nakouknout, už se chystají další taškařice. ;-)
Aquarius.1
Ja nie som fanúšikom športov medzi mantinelmi, ale tento príbeh má celkom iný charakter, toto ma naozaj zaujalo a páči sa mi to
Michal Kupsa
Děkuji ! :-)
zemekoulan
Já jsem tedy celkem odpůrce kolektivních sportů a těhle komerčně degradovaných zvlášť, ale tohle je naprosto dokonalý!! Skvělá práce! Klobouk dolů!
Michal Kupsa
Díky, já mám taky nejraději jen takovej ten obyčejnej sport, jako dělá třeba ten Sasik. Hokej ale sleduju, ten mám rád, i když opravdu pravidelně sleduju jen mistrovství světa.
jakuma.cz
no tak to je super příběh :) Fotka rozhodčího s TB v hrsti je úžasná!
Michal Kupsa
Děkuji ! :-)
Washa
Ahoj,

velmi dobrá práce! gratuluji.
Věřím, že owner bude nadšený ;)

Přeji hodně dalších úspěchů, jak při geocachingu, tak při ostatních aktivitách :)

Washa
Michal Kupsa
Díky, ještě pak dám vědět, jak to celé dopadlo, teď se pracuje na překladu. :-)
ivrys
Ahoj Michale, klobouk dolů! Musel jsem se podívat na kalendář, jestli jsem náhodou nezaspal a on už není apríl. Skvělá práce od všech zúčastněných a já děkuji za článek, který mě fakt potěšil! Myslím, že až bude pan Hradil pískat u nás v Plzni, já už na něj pískat nebudu :-)
Hezký den přeje Ivan (ivrys)
Michal Kupsa
Díky Ivane, přiznám se, že taky docela čumím, že se to nakonec podařilo dotáhnout až k takovýmu finále. Taky je vidět, že i rozhodčí jsou jen lidi (případně geocacheři - viz Sasik1) a mají smysl pro srandu a recesi. ;-)
Egi
Pro úplnost bych doplnil, že ochotný extraligový rozhodčí byl pan René Hradil.
Echo jsme dostali zavčasu (já od ženy geokačeny, kolega sám kačer zákulisníma intrikama). Pana rozhodčího jsem si při jejich rozbruslení prostě přivolal (co nezmůže osobní kouzlo, zmůže osobní drzost), ač se chvíli divil, proč s ním chtějí mluvit ausgerechnet fotografové :-D
Bohužel byl vždycky při pískání na té vzdálenější straně, naštěstí vyšlo aspoň při tom trestném střílení (a nenech se zmást, ta fotka je tam na extraligovém webu parťákem Darkem schválně na sílu procpaná a doplněná, za jiných okolností si do galerií navzájem nefušujeme :-D).
Egi, geokibic
Michal Kupsa
Ahoj Egi,
především ještě jednou moc díky za pomoc, za fotky a taky za doplnění informací. Sám taky fotím a i když sport není můj obor, tak tu fotku z trestného střílení ti opravdu závidím, tak je fakt naprosto skvělá.
Držím palec, ať se ti daří i nadále a zdravím do rodného Brna.
Michal Kupsa alias Kapsa
junet
Co k tomu dodat paráda.
Michal Kupsa
Děkuji ! :-)
angrod66
Velka velka gratulace, a dekuji za uzasny pristup k TB. Jen tak dal....
Michal Kupsa
Děkuji ! :-)
Raduz
Michale, smekam pred vším, co jsi pro tuhle misi udělal - skvělá, poctivá práce - owner bude mít určitě velikou radost
Děkuji za tvůj přístup
Michal Kupsa
Díky, jsem taky zvědav na jeho reakci. Na překladu už se pracuje .... ;-)
HobitHakky
Krása! Je to úžasné ... :)
Michal Kupsa
Děkuji ! :-)
Zdeněk Charvát
Bomba fakt super povedená akce :-) vyplněné přání ownera TB. Myslím fakt super... :-D
Michal Kupsa
Děkuji ! :-)
Jozkoo
Dobře, pěkně napsaný článek !!
Michal Kupsa
Děkuji ! :-)
czladikcz
pane jo... tak to závist... ;-)
Michal Kupsa
Díky !
Michal Kupsa alias "Kapsa" - Webová prezentace - ! Všechny zde publikované fotografie jsou chráněny autorským zákonem !
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace