Domů » Články » Recenze » Canon PIXMA TS9550 - uživatelská recenze

Canon PIXMA TS9550 - uživatelská recenze

Po čase jsem si pro vás zase připravil jednu uživatelskou recenzi tiskárny, tedy, abych se držel moderního slovníku, tak spíše multifunkčního zařízení. Jde o letošní novinku Canon PIXMA TS9550. Proč jsem si vybral právě tento model? Zaujal mě hned z několika úhlů pohledu – především jde o možnost tisku až do formátu A3 (jen tak mimochodem, jde o vůbec první inkoustovou A3 multifunkci od Canonu - o to více je to zajímavé), ale při zachování velmi kompaktních rozměrů, stejně tak jako příznivé ceny. Také mě zaujalo, že toto zařízení je skutečně hodně univerzální a možnosti praktického využití jsou skutečně velmi široké. Na nějaké tvrdé nasazení ve velké firmě to samozřejmě asi nebude, ale do menší firmy, kanceláře nebo domů to vypadá opravdu dosti lákavě - a to po všech stránkách. Více podrobností najdete v mé obvyklé uživatelské recenzi.

Canon PIXMA TS9550Canon PIXMA TS9550 - cenově dostupné multifunkční zařízení pro práci s dokumenty a fotografiemi až do formátu A3.

Provedení tiskárny, její vybalení, instalace a uvedení do provozu

Multifunkce Canon PIXMA TS9550 mě zaujala ještě před vybalením, protože první myšlenka, která mě napadla už při pohledu na zabalenou krabici byla, že to snad přeci nemůže být určeno pro formát A3 a tato myšlenka mě neopouštěla ani po vybalení. Celek totiž není o moc větší než běžné multifunkce, které jsou určeny pro menší formát A4 (vnější rozměry jsou 459x366x193 milimetrů se zaklopenými podavači). Zařízení na první pohled a dotek působí možná až příliš plastově, což však ale v dnešní době, kdy se s mnohaletou životností prostě už tak nějak nepočítá, není nic neobvyklého. Plastové jsou v podstatě všechny venkovní viditelné díly a všechny mají příjemně matovanou povrchovou úpravu v klasické černé barvě – tedy ono se toto zařízení vyrábí i v čistě bílém provedení, ale to jsem viděl pouze na obrázku a upřímně řečeno se mi moc nelíbilo. Na druhou stranu v útrobách jistě nějaký ten kov bude, protože hmotnost celé multifunkce je těsně pod 10 kg (výrobce uvádí 9,7 kg). Vybalení je ale opravdu velmi snadné, protože pokud jsou všechny podavače zaklopené, tak je zařízení jako velmi kompaktní a dobře se s ním manipuluje – vlastně je to jen takový černý kvádr, který se díky výřezům na prsty po stranách docela dobře drží.

Firemní produktové fotografie tiskárny Canon PIXMA TS9550:

Canon PIXMA TS9550 - tiskárna se zavřenými zásobníky a podavači. Canon PIXMA TS9550 - dotykové ovládání na LCD displeji (v češtině). Canon PIXMA TS9550 - vyklopené podavače. Canon PIXMA TS9550 - vyklopené podavače, včetně zadního pro formát A3.

Uvedení do provozu je velmi snadné – komunikaci se zařízením značně usnadňuje velký (úhlopříčka skoro 11 cm) LCD displej, který je navíc podsvícený, dotykový a komunikuje plně v češtině, ale v případě potřeba i ve 32 dalších jazycích. Rozlišení tohoto LCD displeje sice není nic moc a výrobce jej pro jistotu ani neuvádí, ale zase není ani vysloveně špatné a na svůj účel je v pohodě dostatečné. Každopádně je pak ovládání prostřednictvím tohoto dotykového LCD mnohem pohodlnější a jednodušší, než tomu bývalo dříve, kdy na každé tiskárně byla spousta tlačítek, která jste museli někde hledat a na která často ani nebylo pořádně vidět – třeba pokud jste tiskárnu neměli přímo na pracovním stole, ale třeba někde v polici vedle. Mě osobně přijde toto řešení přímo skvělé a na celé tiskárně je tak vlastně jen jedno jediné tlačítko, kterým je hlavní vypínač.

Canon PIXMA TS9550 - produktové video výrobce popisující nejpodstatnější vlastnosti tohoto multifunkčního zařízení.

Kromě zmíněného vypínače a LCD displeje najdeme na přední straně ještě integrovanou čtečku SD/SDHC/SDXC paměťových karet, která se může hodit například pokud si chcete jen narychlo vytisknout fotku z vašeho digitálního fotoaparátu a nechce se vám kvůli tomu zapínat počítač. Prostě jen vytáhnete kartu z foťáku, strčíte do zařízení a tisknete. O něco složitější je to pak se systémem vyklápěcích podavačů. Úplně dole najdeme klasickou šuplíkovou přihrádku na papír do formátu A4 a těsně nad tím držák na hotové tisky. Odklopením hlavního panelu s LCD se dostaneme k další části, kde je mimo jiné možné zasunout držák pro přímý potisk CD. Na horní straně pak můžeme pro skenování položit dokument přímo na skleněnou desku anebo využít praktický ADF podavač, který pobere 20 listů papíru do formátu A4. Odklopením části se skleněnou deskou se pak dostaneme k zásobníkům inkoustu. Na zadní straně pak můžete vyklopit druhý podavač papíru, který pobere papíry až do formátu A3. Všechny prvky se pak dají velmi rychle zase zasunout a z celého zařízení je opět jen ten malý černý kvádr.

Funkce, kvalita tisku a tiskové náklady

Jedna z funkcí multifunkčního zařízení Canon PIXMA TS9550 je samozřejmě skenování a tady se současně vysvětlují tak malé rozměry celého přístroje – snímací plocha skeneru je totiž jen formátu A4. Můžete si pak vybrat, zda skenovaný dokument položíte ručně přímo na snímací plochu, nebo zda použijete ve většině případů praktičtější a rychlejší automatický podavač. Maximální rozlišení skeneru je obvyklých, avšak v pohodě dostačujících 1200x2400 dpi a to v 16bitových barvách a pro uložení si můžete vybrat hned z několika formátů, od JPG až po PDF. Skener ve spojení s tiskem pak samozřejmě může sloužit i jako klasická kopírka. Při kopírování můžete dokument také automaticky zvětšit, a to například nastavením zvětšení z A4 na A3. Zvětšení ale i zmenšení lze nastavit v rozsahu 25 až 400 %, v krocích po 1 %, a to včetně možnosti tisku s přizpůsobením formátu stránky. Zpátky ale ještě ke snímací ploše, která je sice opravdu jen formátu A4, ale přesto můžete skenovat či kopírovat i dokumenty formátu A3, jen je to trošku složitější. Nejde použít automatický podavač, ale musíte dokument přiložit na plochu ručně a nadvakrát, SW v zařízení pak obě poloviny automaticky spojí dohromady a uloží nebo vytiskne.

Canon PIXMA TS9550 - slot pro paměťovou kartu typu SD/SDHC/SDXC. Canon PIXMA TS9550 - tiskárna umožňuje bezdrátovou komunikaci s mobilem. Canon PIXMA TS9550 - inkoustové náplně Canon CLI-581. Canon PIXMA TS9550 - Canon CLI-581 XXL Multipack.

Hlavní je ale samozřejmě tisk, pro který Canon PIXMA TS9550 využívá pětici inkoustů systému Canon ChromaLife 100 s vysokou výdrží (výrobce udává až 100 let) a rozlišení tisku je až 4800 dpi. Sestava inkoustů je obvyklá žlutá, azurová, purpurová a dvě černé, klasická a pigmentová. Výrobce samozřejmě doporučuje používat výhradně originální náplně (to ostatně doporučuji i já) a uživatele se k tomu navíc nově snaží motivovat svým Canon Bonusprogramem, což je klasika v podobě sběru bodů za zakoupené náplně a následný systém odměn. Náplně Canon CLI-581 a Canon CLI-580 jsou v prodeji v několika variantách, od klasické až po provedení XXL. Tiskové náklady tak hodně závisí nejen na tom, co tisknete, zda dokument či fotku (a u fotek i zda světlou nebo tmavou), ale záleží také na použitých náplních. Určení tiskových nákladů je tak velmi obtížné a spíše bych se jen omezil na konstatování, že spotřeba je zhruba stejná, jako u všech dnešních inkoustových tiskáren a že originální náplně již nejsou tak drahé, jako bývaly. Pokud ale chcete ušetřit, tak rozhodně doporučuji vždy používal verzi XXL, která se navíc dá zakoupit i jako "multipack", tedy že v jednom balení koupíte všechny barvy v XXL objemu najednou.

Užitečné odkazy:
Canon PIXMA TS9550 - specifikace výrobce a technická podpora
Canon Bonusprogram - registrace pro odměny za odběr originálních náplní
Canon technická podpora - ovladače a další užitečné info ke stažení

Pokud si nevíte rady s výběrem typu tiskárny jako takové, zkuste si přečíst tento článek:
Laserová vs inkoustová tiskárna

No a aby to bylo ještě složitější, tak tiskové náklady závisí také na tom, na co vlastně tisknete a Canon PIXMA TS9550 umí tisknout v podstatě skoro na cokoliv vás napadne. Tisknout je možné na klasický kancelářský papír, na všechny druhy fotopapírů, ale k dispozici je třeba také přímý tisk na CD, na štítkový karton, a dokonce i na speciální nálepky na nehty. :-) Pokud jde o rychlost tisku, tak u klasických černobílých A4 dokumentů je to až 15 stran za minutu, u barevných dokumentů rychlost klesne na zhruba 10 stran za minutu. Nechybí ani možnost automatického oboustranného tisku, která je však již samozřejmě o hodně pomalejší. Klasickou fotografii nejběžnějšího formátu 10x15 vytisknete na fotopapír za zhruba 20 vteřin.

Za zmínku stojí také příjemná maličkost, týkající se výměny inkoustových náplní – výměna je samozřejmě velmi snadná a jednoduchá, ale pokud jste technický antitalent, tak Canon myslel i na vás. Jakmile odklopíte kryt pro výměnu náplní, tak se na LCD displeji zobrazí tlačítko "Rádce". Stačí jej stisknout a na displeji se spustí animované video, které vás přesně navede, jak výměnu provést. Prosté, jednoduché a pro méně šikovné doslova spása. Ale zase abych jen nechválil, tak se mi naopak vůbec nelíbí samotné provedení cartridge s inkoustem. Cartridge je totiž z černého neprůhledného plastu a vy tak nevidíte dovnitř. Zařízení sice hladinu inkoustu monitoruje, ale jak už to tak bývá, tak nepříliš přesně a někdy varuje před docházejícím inkoustem zbytečně brzy a vy se nemůžete podívat dovnitř, zda tam náhodou ještě trocha není.

Ukázka rozhraní ovladačů Canon PIXMA TS9550 pro běžný počítač i pro mobilní aplikaci:

Canon PIXMA TS9550 - ovladač pro rychlé nastavení. Canon PIXMA TS9550 - ovladač pro nastavení hlavních parametrů tisku. Canon PIXMA TS9550 - ovladač pro detailní nastavení parametrů tisku. Canon PIXMA TS9550 - ovladač pro nastavení údržby tiskárny.

Canon PIXMA TS9550 - ukázka mobilní aplikace Canon PRINT - párování tiskárny s mobilem. Canon PIXMA TS9550 - ukázka mobilní aplikace Canon PRINT - úvodní obrazovka. Canon PIXMA TS9550 - ukázka mobilní aplikace Canon PRINT - úprava fotografie před tiskem. Canon PIXMA TS9550 - ukázka mobilní aplikace Canon PRINT - skenování.

U Canonu tradičně skvělé jsou pak možnosti připojení zařízení k počítači, kde si můžete zvolit klasické propojení USB kabelem anebo pohodlnější bezdrátové pomocí vaší domácí Wi-Fi sítě. Spárování je tak snadné, že lehčí už to snad ani nemůže být a potěší i propracované ovladače. Veškeré nastavění tisku probíhá kompletně v češtině, a i složitější nastavení, například při tisku fotografií tak zvládne bez problému i naprostý laik. Podobné je to i v případě, kdy chcete s multifunkcí spárovat mobilní zařízení. Stačí si do mobilu stáhnout originální firemní aplikaci Canon PRINT a postupovat podle pokynů (opět kompletně v češtině) na mobilu a displeji tiskárny. Vše opět zvládne i naprostý laik, a to během zhruba minuty. Z mobilu pak můžete nejen tisknout fotky i dokumenty, ale spustit můžete třeba i skenování s ukládáním do cloudu, aniž byste museli pouštět počítač.

Canon PIXMA TS9550Canon PIXMA TS9550 - pokud si někdo potrpí na design, tak toto multifunkční zařízení se vyrábí dokonce i v kompletně bílém provedení.

Zásadní je samozřejmě také kvalita tisku, která se podobně jako tiskové náklady poměrně obtížně hodnotí. Moje hodnocení tak bude spíše subjektivní, založené jen na mých letitých zkušenostech s fototiskárnami. Pokud tisknete běžné dokumenty na běžný kancelářský papír, tak jsou výsledky přímo skvělé a nemohu mít jedinou výhradu. Pokud jde o tisk fotografií, tak výsledek samozřejmě není tak dokonalý, jako u specializovaných fototiskáren s mnoha inkousty. Pokud ale použijete originální inkoust i fotopapír, tak jsou výsledky vynikající, a to především s ohledem na počet inkoustů a cenu celého zařízení. Běžný uživatel pak ani nepozná rozdíl ve výstupu z tohoto zařízení a z klasického minilabu. Napadá mě snad jen jediná drobná výhrada, že mi vytištěné fotografie připadaly maličko tmavší, než jsem chtěl a než jsem byl u jiných tiskáren zvyklý.

Příslušenství, cena a závěr

Pokud jde o příslušenství, tak je to především velmi široká nabídka fotopapírů značky Canon, ze kterých si vybere opravdu každý. Přeci jen fotka na papíře je fotka na papíře, ta se nedá ničím nahradit a pokud má člověk doma takovéto multifunkční zařízení, tak si může fotky tisknout doma a nemusí třeba kvůli 3 fotkám z posledního výletu chodit někam do minilabu. Za příslušenství pak lze považovat třeba i mobil, který jde se zařízením snadno napárovat – tady výrobce myslel opravdu na všechno a na krabici, výtisku zkušební stránky i na dalších místech je prostě QR kód, který mobilem nasnímáte a otevře se stránka s průvodcem, který vás bez problému provede veškerým nastavením a případně otevře i on-line uživatelskou příručku. Praktické jsou také doplňkové aplikace a SW, pro správu tiskárny, tisk fotografií, skenování a podobně. Stačí si vybrat podle zamýšleného využití, nebo nainstalovat rovnou vše v rámci instalačního balíku.

Hlavní výhody nové multifunkce Canon PIXMA TS9550:

- skvělá cena
- velmi kvalitní tisk (včetně fotografií) až do formátu A3
- celkově uživatelsky mimořádně přívětivé ovládání
- možnosti tisku, včetně CD, kartonu atd.
- další funkce, hlavně skenování z automatického podavače
- drátová i bezdrátová konektivita, včetně mobilu
- rozumné tiskové náklady i při použití originálních náplní
- Canon Bonusprogram

Hlavní nevýhody nové multifunkce Canon PIXMA TS9550:

- trochu víc "plastové provedení"
- neprůhledné cartridge

Multifunkce Canon PIXMA TS9550 se aktuálně (12/2018) dá na českém trhu pořídit za cenu zhruba 5.990,- Kč včetně DPH a pokud využijete i "Zimní cashback", tak i o pětistovku méně. Vzhledem k užitným vlastnostem tohoto zařízení, je to cena přímo skvělá. Výrobce jej prezentuje jako "Multifunkční zařízení A3 pro domácí kanceláře nebo kutily", což je velmi výstižné. Do velkého provozu, nebo tvrdého nasazení to samozřejmě není, ale do menší kanceláře nebo domů, je přímo ideální a splní v podstatě vše - od tisku dokumentů až po fotky v kvalitě minilabu, přes skenování, kopírování a tisk na všechno možné. Přitom stojí doslova pár korun a i přes tisk A3 zabírá jen minimum místa. Jediná slabá místa pak vidím pouze v možná trochu příliš plastovém provedení (ale cena budiž omluvou) a pak také neprůhledné cartridge bez možnosti vizuální kontroly stavu inkoustu.

Děkuji za pozornost a příště zase třeba nějaký ten nový foťák. :-)

Michal Kupsa

P.S. - Pokud chcete dostávat informace o dalších nových článcích, použijte prosím odkaz zde: Odběr novinek

Nakonec nesmí chybět obvyklá anketa, hlasujte prosím zde:

Anketa: Jak se vám líbí fototiskárna Canon PIXMA TS9550 ?

Celkem hlasovalo 157 lidí


Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
121216141
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Josef Kubeček
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu ohledně tiskárny Canon TS9550. Četl jsem Vaši recenzi, ale ještě mám pár dotazů. Můžete mi prosím poslat svou emailovou adresu nebo číslo mobilu? Dost to spěchá. Děkuji za ochotu.
Jinak mě na Vašem webu zaujal odkaz na vandry. To je můj svět. Tak jsem z recenze sklouzl tímto směrem a strávil tak několik příjemných hodin. Vydedukoval jsem přibližné místo vaší osady a na mapy.cz a fotek jsem probrouzdal okolí. je nádherné, romantické.
Díky za to
Josef Kubeček
Michal Kupsa
Napíšu maila. :-)
Jiří
Měl bych dotaz k funkcím skeneru TS9550. U podavače ADF z horní přihrádky jde o jednostranný sken nebo mi možnost oboustranného skenování unikla v nastavení.
Pokud by šlo skenovat pouze jednostraně jak dostat tu druhou stranu do jednoho PDF souboru? Děkuji za odpověď.
Jinak jsem s tiskárnou spokojen až na cenu náplní.
Jirka
Michal Kupsa
Tiskárnu už bohužel nemám k dispozici, ale pokud si to správně pamatuji, tak lze vytvořit jeden soubor PDF z oboustranného dokumentu, ale je nutno jej ručně otočit.
Petr Béza
Děkuji za odpověď. Můžete mi doporučit případně alternativní SW, který by splňoval moje potřeby a komunikoval by s TS9550?
Michal Kupsa
Obávám se, že v tomto asi nepomohu - já optické nosiče už vůbec nepoužívám, takže na ně ani netisknu. Tisknu pouze fotky ze ZPS. Nicméně váš problém je řešitelný vyhledáním uložených souborů v PC, což by neměl být zase takový problém, ale na dálku to fakt asi nepůjde. Doporučuji v okolí nějakého zdatnějšího uživatele.
Petr Béza
Koupil jsem tuto tiskárnu nedávno, protože mi po letech odešla Canon MP630. Koupil jsem tento model především kvůli potisku optických nosičů. Předchozí požívaný SW u MP630 dokonale splňoval mé potřeby, což nemohu u SW k TS9550 říci (Easy PhotoPrint Editor). Budiž. Co mi však vadí nejvíce, že nevím, kde se mi ukládá vytvořený image potisku v počitači pro případnou archivaci na externí medium.Při vytvoření návrhu pro potisk mám pouze možnost Uložit, aniž jsem dotázán pod jakým názvem a kam (Uložit jako). Návrh je sice zobrazen pod záložkou Vaše položky, ale vůbec netuším, kde jej v adresáři pro uvedenou archivaci nalézt. Můžete poradit? Jinak k funkčnosti tiskárny nemám výhrad.
Michal Kupsa
Tak to se přiznám, že asi neporadím, já tisknu úplně jinak a pomocí jiného SW. Určitě by to ale šlo v PC vyhledat, ale takhle na dálku těžko. :-(
Marek
Zdravím.
Tož jsem nakonec pořídil tuto TSku a musím říci, po nějaké době, že nelituji. Tiskárna je lepší než se tváří. Je na ní vidět canoní snaha o úsporu, avšak o co nuzněji tiskárna působí, to dohání funkčností.
Za sebe tedy v klidu doporučuji a panu Kupsovi děkuji za poňouknutí, které mi pomohlo se rozhodnout. :)
Michal Kupsa
Hezky řečeno, vypadá nuzně, ale šlape skvěle, taky jsem spokojen. :-)
Jara
Dobrý den,
lze nastavit tisk (například stavebních výkresů) tak,
aby černá barva byla tisknuta pouze inkoustem pigmentovým?
Michal Kupsa
Dobrý den, ano, jde to.
Marek
Náplně pro MP800 u ufouna:
https://www.alza.cz/cartridge-tank-canon-cli8c-d56878.htm?o=10
https://www.alza.cz/cartridge-tank-canon-pgi5bk-d57550.htm?o=11
https://www.alza.cz/cartridge-tank-canon-cli8y-d56880.htm?o=12
https://www.alza.cz/cartridge-tank-canon-cli8m-d56879.htm?o=13
https://www.alza.cz/cartridge-tank-canon-cli8b-d56776.htm?o=17
Michal Kupsa
Jo, už jsem je našel a pravda, v tomto konkrétním případě je smutné, že nové cartridge jsou menší. :-(
Marek
Děkuji za reakci.
Bohužel, Canon u tiskáren s doléváním zhusta ořezal funkce samotného zařízení. Pro ilustraci, srovnejme tiskárny, které jste zde recenzoval, co se funkcí a kvality tisku fotografií týká. Cenově jsou na to podobně, avšak výbavou je G44xx proti TS 9550 chudinka ubohá. Nevím, proč výrobce, jakým je Canon, nedokáže udělat něco kolem 8-10tis, s výbavou jako má TS9550 a plnitelnými inkousty CMYK (ne jen CMY)?
Plnitelné inkousty by měly být plošně zavedeny na většinu vyšších modelů. Jak ještě dnes někdo může na trh uvádět tiskárny s cartridgemi (kolik A3 na ně asi vytisknete?), podle cen vyrobenými ze zlata? Nic než zlodějina.
Michal Kupsa
V tomto ohledu naprosto souhlasím, pokud by to člověk chtěl primárně jako fototiskárnu pro A3, tak by se jistě hodily větší cartridge. Ale na druhou stranu je to spíš o tom, že tohle zařízení je určené spíš jako takový domácí univerzál, kde se nepředpokládá tisk většího množství fotek, od toho jsou tu zase jiné modely.
Marek
Zdravím a cituji:
"rozumné tiskové náklady i při použití originálních náplní"
Prosím o vysvětlení, jak jste to myslel.
Vlastnil jsem, mimo jiné, i multifunkci MP800 (dnes již hluboká historie :)).
Pro srovnání ceny foto inkoustu s vámi recenzovanou multifunkcí (jako obchod jsem zvolil ufona, ceny jsou současné):

- dřívejší Canon MP800: PGI-8CMY sada 3x13 ml - 969 Kč + PGI-8Bk 13 ml - 329 Kč to je 1298 Kč za komplet foto cartridge, dohromady 52 ml inkoustu pro A4 tisk

- nyní Canon TS9550: PGI- 581CMYK sada XXL 4x11,7 ml!!! - 1849 Kč za komplet foto cartridge, dohromady 46,8 ml inkoustu pro A3 tisk

Já tedy nikde nevidím, že by byl dnes tisk za použití cartridgí rozumnější, spíš naopak, zlodějina :) Rozdíl za naplnění současné multifunkční tiskárny pro foto tisk je víc než o pětistovku dražší než by tomu bylo o starší mašinky ;)
Michal Kupsa
Tak jako levné to není (a ani nikdy nebylo), to je fakt :-) , nicméně se to srovnává opravdu velmi těžko, protože třeba právě těch velikostí, multipacků, akčních nabídek a podobně je na trhu spousta. Navíc teda já u ufouna náplně pro Canon MP800 už ani nevidím. Jinak nejlíp samozřejmě vychází tiskárny s možností dolévání inkoustu, ale i toto řešení má své nevýhody ....
David
Videl jsem video a foto co tam tiskly, primo tedy pan Holub s Canonu nebylo az takove. Jinak je lepsi 5 ci 6 inkoustu? Jaky mate nazor na tento aspekt?

Dekuji Vam za Vas cas
Michal Kupsa
Více inkoustů je vždycky lépe s ohledem na kvalitu tisku fotografií, ale rozdíl často není velký a může to znamenat i nevýhodu v tom, že je potřeba držet v zásobě více náplní. Obecně bych tedy řekl, že více inkoustů ocení spíše jen nároční profesionálové.
David
Dobry den,
dekuji. Ted se rozmyslim. Nevim jak fotky budd vypadat ny A3,kdyz fotim mobilem Samsung S9+ na rozliseni 9 megapascalu.
Mate s tim nejake zkusenosti,prosim? Bojim se,ze nedosahnu kvality labu.
Dekuji moc za Vas cas
Michal Kupsa
Kvality labu tato tiskárna dosahuje, ale otázka je, zda bude dostačovat kvalita fotografií z mobilu. Přiznám se, že z mobilu jsem A3 tisknout nikdy nezkoušel, ale pokud to bude dobře vyfocené, za dobrých podmínek, tak by to zase takový problém být nemusel, ale samozřejmě nelze čekat kvalitu jako z kvalitního fotoaparátu.
David
Dobry den,dekuji moc za Vas cas a recenzi tiskarny. Chci,aby umela skvele tisknout fotografie i na A3. Bojim se,ale ze kvalita foto nebude takiva jako je treba u Canonu TR8550 kde se tiskarna,sw a fotky perfektne vytiskne. Mate prosim nejake porovnani a doporuceni? Tr8550 stoji nyni jen necele 3000 a chybi ji jen A3.

Dekuji moc
Michal Kupsa
Dobrý den, Canon PIXMA TR8550 je v podstatě stejné zařízení, včetně inkoustů. V ruce jsem ho sice neměl ale kvalita výtisků bude podle mě úplně stejná.
JF
No, Michale, nevím nevím, ale věta "originální náplně již nejsou tak drahé, jako bývaly" se mi jeví trochu podivná.
Tisknu na Pixma tiskárnu a CLI (konkrétně 526) náplně používám. A pozoruju za ta léta, že cena spíš roste, než aby klesala...
Michal Kupsa
Pravda, je to ne zcela šťastně formulováno, myslel jsem to tak, že se dneska už (konečně) dělají XL a XXL verze náplní, stejně jako různé formy multipacků, kde se dá oproti dřívějšku docela ušetřit.
predak
Díky za informace, jste si jistý, že se v době tisku barevné A4 v nejvyšší kvalitě nemýlíte? U multifunkce mi to připadá jako scifi.
Michal Kupsa
Ano, jsem si jistý, několik fotografií A4 jsem na to vytisknul.
Robert Ladislav PECH
Pekny den pane Kupsa, velmi si Vazim, Vasi cinnosti Vaseho vandrovani, ale v tomto Vasem vyberu , klobouk dolu ja bohati jsou u Vas v Cesko-moravsko-slezskych zemich. :-) Vykony teto modrni jakoby 3in(reklamni trik, pro lidi co leti vsude kde je 70% sleva psano, ci ja mam vice funkci jako Ty, pritom vyuziva jen 10% moznosti) Tedy pokud pro zarizeni, ktere je z 90% pro amatery, jen a pro bohatou malou firmu, ktera chce za kazdou cenu dokazat, ze i lacine reseni, dobre oplastovane, na ukor nakladu a kvality zmensene.Cena okolo 240€ je pro mne jako cloveka (a i pro p.Rockefelera) delajiciho do fotografie od roku 1964 a muj prijem je okolo 1700€ Netto mesicne primo astronomicka. Jako amatersky fotograf, ktery dodnes dela jak na film Canon 5QD rok vyroby 1996 modifikace pro Evropu), tak na DiGi RAW. Dalsi vec tyto multifikace(opravdu se divim nazvu multy, kdyz dela dve veci). Ja vzdy pouzivam (upozornuji zejmena pro fotografie jako primarni a dokumenty jako doplnkove)tiskarnu jen pro tisk fotografii a skener pro reprodukci od foto az po dokumenty. Od tiskarny, takoveho renomovaneho vyrobce bych cekal i jeste sedou fotografickou barvu. Ja uzivam skener pro kvalitni reprodukce fotografii, ktere nemaji original (film ci obrazove Image). Takovy skener date pohodlne na skrin, ci pod valendu a tiskarna jednoucelova je o mnoho mensi jako tato zmensenina za 240€.No a vidite, ze na veci 3in, mam jen dve zarizeni, ale mam tri vystupni produkty, tady 3in uz existuje. Zkusenost,(proc se multifunkcnim zarizenim vyhybam), z Vaseho prostredi, celozivotni pritel v Moste, vyuzil akci v nejmenovane prodejne, 6xxx multifunkci Canon a po 2letech a 95 dnech mu odesla soucastka /tzv.kurvitko a cena opravy 80% ceny Multifunkce). Osobne uzivam jen jednoucelove stroje.Po prechodu z XP na W7, kdy jsem musel tiskarnu A3 prezbrojit kvuli ovladacum,(ktere na W7 na zarizeni XP byly dosti drahe ). Daroval jsem starsimu cloveku, ktery jede na XP dodnes a i na mou dvojkombinaci.Nova A3 tiskarna mne stala u meho IT obchodu, (ktery bere rovnou z velkoskladu originalni stroje, ne upravene pro Metro,Okey etc), Stala mne 169,99€ (A3) a se skutecnym fotografickym skener jsem samosebou lehce nad 300€. Ale tiskarna ma zakladni urceni pro male a stredni firmy, rozmnozovny tiskovin, kopirovani knih v knihovnach pro studenty) Nema zadne srandicky jako snadne WiFi apod, kabel byl vzdy kabel a bude (rychlost kabelove site,je vzdy vetsi.) Takze mam minimalni rozdil v cene, ale zarizeni kvalitni, na dlouhou dobu a s vystupem profesionalni, rychla priprava na tisk, nizke naklady na tisk.Cerna pro dokumenty cca3x vetsi jako fotograficka cern. Samozrejme je mozne dat normalni naplne, pri velkych objemech XL. A jsme u nakladu, prosim spocitat naklady jen naplni a papiru, je klamne, zapocitejte k tomu cenu zarizeni a dobu treba 5 let uzivani( a to u amaterskych zarizeni, neni jiste) a jste uplne jinde. Vyrobce, ktery tuto tiskarnu leta vyrabi, (i kdyz ma i vylepsenou s WiFi) dava zakladni zaruku 3 roky(signal nadcasoveho reseni a spracovani) a 2 roky si muzete dokoupi. Tedy osvedcene reseni,kvalitni vyroba s osvedcenymi materialy.
(výrobce udává až 100 let) Dalsi marketingovy trik. Uz garance stalobarevnosti 25let je kontrolovatelne celkem obtizne. A 100let neprekontroluje nikdo. Vzpomente na archivni CD,DVD a po 5 letech problemy s reprodukci techto medii). Takze, kdyz vezmu moji skusenost, mam od roku 2002, kdy jsem se vratil z Velke Britanie, druhou tiskarnu a druhy skener. Takze nyni muzeme pocitat naklady na tisk. Dale pokud je amaterske zarizeni v prodeji, nekupujte novimky, ktere se 2-3 roky doladuji. A nekupujte v dobe kdy se snizuje vyroba a nastupuje novy model. V teto fazi, se do stroju dostavaji soucastky tretich stran, ktere po skonceni vyroby zajistuji nahradni dily a stavaji se nekdy temi kurvitky a tyto levne stroje hlavne prodavaji ruzne lacnotkove obchodiky.(Samozrejme nemusi to byt u vsech, zadny jeden pytel). Takze tento model, je pravdepodobne zatizen drahymi vyvojovymi naklady, proto se uchylil Canon (protoze jde primarne o amaterske reseni) k temto ne prilis lichotivym snizenim nakladu, k zajisteni ziskovosti, z ktere se resi dalsi vyvoj. Verim, az Canon bude videt, ze toto sasi a model je spolehlive, bude i varianta nejen se 4 inkousty.(Inkoust na dokumenty nepocitam, neni fotograficky, mluvime o fotograficke tiskarne) Doufam, ze to je 1 Pl hlava. Takze bude varianta pro narocnejsiho amatera az zacinajicich profiku.
Pane Kupsa, rad si ctu nejen Vase technicke, ale i vandrovni recenze. Upozornuji, toto je jen muj osobni nazor nic vic, samozrejme budu rad kdyz bude polemika. Ja a pan Rockefeler jsme preci jen konzervativni stari pani. Obdivuji mou zenu a dceru. Vytrvale kazde dva roky neodolaji lakani O2 a Orange a berou nove stroje. Ja mam sbirku plne funkcnich Samsung U 600, Sam.IIImini, Sam.361, se kterymi si hraji atelefonuji na zadarmo Viber a sleduji YOU tube pres WiFi. Ja uzivam na soukrome hovory J5 rok 2015, sluzebni a vedecke spojeni ma na starosti J5 2017, zaruka konci pristirok, A zamestnaneckou SIM Card mam Nokiu 3.1. Vsechny vyborne funguji a baterie pekne drzi. Proste Image je drahy. Muj operator Orange je smutny, leta jsem si nevzal vylepseny pausal i s aparatem.Ja jsem stara a nemoderni konzerva, co by jiz mela skocit do hrobu a oni jsou IN. Presne stejne jako tato Tiskarna. Tim nerikam, ze to neni dobry stroj, ktery Vam bude plnit Vase potreby po mnoho let. Velmi se omlouvam za delku, jsem neprakticky pro tento svet. Mojim Svetem jako pro p.Grygara je Vesmir. ;-) Vsem preji peknNovy rok 2019.S uctou a poklonou Robert Ladislav PECH.
Michal Kupsa
Díky, no, já jsem spíš taky konzervativní, ale přesto mám rád nové věci a tohle mi opravdu na domácí použití, či do kanceláře přijde jako ideální - skenuje, kopíruje, tiskne dokumenty i fotky a to i pohodlně bez kabelu, navíc nestojí mnoho.
predak
Díky za recenzi, mám podobnou starší multifunkci jiné značky a některé věci na ní mi dost lezou na nervy.
- instalace ovladačů na W10 (min půl hodiny)
- pouze jeden zásobník na papíry, uvítal bych jeden na
10x15, druhý na A4. Když zapomenu vyměnit papír -
chybový stav a následně bod 1
- zasychání inkoustů, když několik týdnů netisknu, je
poblém, vyřešil by to jednoduchý program, který by
tiskárnu po týdnu nečinnosti prohnal
Řeší PIXMA některý z výše uvedených problémů?
K čemu jsou u multifunkce dvě černé, jak je používá?
Barevnou A4 v nejvyžší kvavitě tisknu cca 30min. Jak dlouho to trvá PIXMĚ? Díky za info
Michal Kupsa
Dobrý večer, vezmu to postupně:
- rychlost instalace ovladačů významně ovlivňuje kvalita a rychlost počítače, takže se to nedá jednoznačně říct, navíc se dá instalovat kompletní balík, nebo jen část. Půl hodiny to ale rozhodně nezabere.
- ano, jsou tam dva zásobníky a v každém může být jiný formát papíru a před tiskem se definuje, odkud se má papír brát. Pokud tam není, vyhodí hlášku o chybějícím papíru.
- automatické čištění hlav po nějaké době sice není, ale u modernějších tiskáren může nastat nějaký problém spíše po několika měsících, než po týdnech.
- jedna černá je pro tisk fotografií a druhá je čistě jen pro tisk písma dokumentů.
- tisk fotografie A4 v nejvyšší kvalitě trvá něco mezi minutou a dvěma.
Michal Kupsa alias "Kapsa" - Webová prezentace - ! Všechny zde publikované fotografie jsou chráněny autorským zákonem !
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace