Domů » Články » Aktuality » Ázerbájdžán - vernisáž výstavy fotografií

Ázerbájdžán - vernisáž výstavy fotografií

Tak se mi podařilo realizovat další tématickou výstavu, tentokrát o Ázerbájdžánu. Vernisáž proběhla v úterý, 13. března 2012 od 18 hodin a myslím, že se zahájení opravdu povedlo. Výstavu slavnostě zahájila jeho excelence, velvyslanec Ázerbájdžánské republiky, pan Tahir Taghizadeh. Právě panu velvyslanci musím opravdu velmi poděkovat, protože vernisáž podpořil i materiálně a přivezl nám na ochutnání vynikající, pravý Ázerbájdžánský 100% džus z granátových jablek ale hlavně celý balík knih o Ázerbájdžánu a také stoh cestopisných časopisů. Mezi více jak 150 účastníky byl o tyto materiály opravdu velký zájem, protože se řada z nich na cestu do této krásné země chystá a informací není nikdy dost.

Ázerbájdžán - výstava v PrazeÁzerbájdžán - výstava v Praze

Po krátkém zahájení nám pak zahrála několik písniček skvělá trampská kapela Lístek, které tímto také mnohokrát děkuji za pomoc s vernisáží. Osobně mám tuhle kapelu moc rád a v tom dnešním uspěchaném rámusu je jejich muzika doslova jako pohlazení po duši. Taky myslím, že to k výstavě i celkem sedlo, protože hlavně Sylviny sóla na flétnu opravdu připomínala vítr na pláních Východního Kavkazu.

Velké poděkování musím poslat také všem partnerům výstavy a zejména pak hlavnímu partnerovi, společnosti Canon, na jejichž špičkových velkoplošných tiskárnách imagePROGRAF iPF8300S byly veškeré vystavené fotografie vytištěny.

Velmi mile mě překvapila (na Prahu) poměrně vysoká účast na vernisáži, která se díky tomu protáhla dlouho do večera v příjemných debatách o fotografii, Kavkazu, cestovánía vůbec o všem možném. Všem, kteří si udělali čas a přišli moc děkuji! Na výstavu zavítal také čerstvý držitel prestižní ceny Czech press photo a můj dlouholetý kamarád Vojta Herout, který mi pořídil pár snímků (díky!) z průběhu vernisáže.

Galerie k článku Ázerbájdžán - vernisáž výstavy fotografií

Těsně před začátkem ....  - Foto: Vojta... | fotografie
Těsně před začátkem .... - Foto: Vojta...
Zahájení - Foto: Vojta Herout | fotografie
Zahájení - Foto: Vojta Herout
Jeho excelence, velvyslanec... | fotografie
Jeho excelence, velvyslanec...
Poděkování partnerům výstavy - Foto:... | fotografie
Poděkování partnerům výstavy - Foto:...
Hraje a zpívá trampská kapela Lístek -... | fotografie
Hraje a zpívá trampská kapela Lístek -...
Něco na památku pro mé hosty - Foto:... | fotografie
Něco na památku pro mé hosty - Foto:...
Vystavené fotografie - Foto: Vojta Herout | fotografie
Vystavené fotografie - Foto: Vojta Herout
Odpočinek ke konci akce - Foto: Vojta Herout | fotografie
Odpočinek ke konci akce - Foto: Vojta Herout


Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
191092216
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.
Michal Kupsa alias "Kapsa" - Webová prezentace - ! Všechny zde publikované fotografie jsou chráněny autorským zákonem !
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace