Sírovec žlutooranžový (Laetiporus sulphureus)

Sírovec žlutooranžový (Laetiporus sulphureus)

Použitá fototechnika: Nikon D7000 / AF-S DX Nikkor 40mm f/2,8 G Micro

Klíčová slova: houby, sirovec zlutooranzovy, laetiporus sulphureus

Zobrazeno: 9779 ×


Váš komentář k fotografii

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
111211515
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Václav Burle
Smaženice - děláš chybu když jí nemilujeě. Ona není smaženice jako smaženice. Když si jí uděláš z hřibů, tak je to takový blivajs. Ale když jí uděláš například z lišek nebo dokonce, a to je super, z holubinek, tak to je delikateS. Já také mám na smaženici raději tvrdší houby. A co takhle z májovek?! Ty jsou naprosto vynikající. Podmínkou ale je nepoužívat moc vajec. Stačí jen jedno, dvě. Čím méně tím lépe. Pouze tak si člověk ty houby vychutná...
Michal Kupsa
Právě o ty vejce jde - já nejraději smaženici úplně bez vajec, jen tak směs na másle na pánvi s troškou soli, to mám úplně nejraději .... :-)
Václav Burle
Dík. O jedlosti hub by se dalo dlouho hovořit, psát. Hodně se to přehání. Já znám jednoho, který je kulinářstvím kolem hub v tom dobrém slova smyslu poblázněn. Ale on např. vezme smrže nacpe je vším možným a to je podle něho delikatesa. Vždyť v tom množství sýrů, oliv a bůh ví čeho ještě ty houby již cítit nemůže.
Michal Kupsa
Já mám zase rád třeba smetanovou omáčku s hovězím masem. Klasickou smaženici moc nemusím .... :-)
Václav Burle
Sírovec žlutooranžový patří mezi houby, které jsou vhodné na přežití v přírodě. Více na burle.blog.cz. Znáte ty příběhy, jak lidé zemřeli jen proto, že nevěděli jak si opatřit vodu, jídlo. A přitom vše bylo v dostatku kolem nich. Hub je v lesích, ale i na loukách apod. v přírodě, po celý rok dostatek. Tak proč se je nenaučit znát...
Michal Kupsa
Taky je to velká dobrota - teda aspoň mě moc chutná.
Jinak máš moc zajímavý ten blog (nejen) o houbách.
Grizzly
Známý taky pod jménem "Choroš sírový".Jedlý a výtečný,ale jen mladé plodnice.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace