Nový kříž na Skalisku Bednář

Nový kříž na Skalisku Bednář

Popis: Letos se na Bednáři objevil nový kříž, vypadá pěkně, je vidět i z velké dálky. Snad tu dlouho vydrží.

Zobrazit fotografii na mapě

Použitá fototechnika: Nikon D7200 / AF-S DX Nikkor 16-80mm f/2,8-4 E ED VR

Klíčová slova: vltava, reka, krajina, trebenice, slapy, skalisko bednar, skaly, kriz

Expoziční data: Čas: 1/250, Clona: 8.0, ISO: 100, Ohnisková vzdálenost: 16 mm

Zobrazeno: 6381 ×


Váš komentář k fotografii

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
131722114
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
František Černý
Vy snad znáte toho pomateneho chataře?Je tak na okraj nemate chatu na protejším břehu a nerekonstruoval jste verandu?
Michal Kupsa
Toho chataře neznám a žádnou chatu nemám a nikdy jsem neměl. :-)
František Černý
Teď jsem se díval na katastr žádná sakrální stavba na místě není zaznamenaná.Jedná se o soukromý pozemek ve vlastnictví.Stavitel by měl mít trošku slušnosti a zeptat se majitelů.V tom myslím je velký problém ze soudružských tradic všechno je naše komoušu a budeme si dělat co my chceme a nedbat na zákony a lidi protože my jsme zákon.
Michal Kupsa
A jak víte, že se nedomluvili? Je to snad vaše? Nebo jen řešíte něco, co se vás netýká a do čeho vám nic není? :-)
František Černý
Vůbec nechápu co je za "dělání"postavit cosi co nemá pravděpodobně s původním symbolem nic společného.Vy jste tvrdil ze tam cosi stálo 100let.Pojďme to seriozně zjistit a zasadit se o obnovu.Nikomu nic nenařizuji pouze se zastavuji nad jednáním lidí kteří nerespektuji běžné demokratické zákony o vlastnictví.Trošku mě mrzí že používáte něco o soudružství a anonymním udání ,sám s tím nemám žádné zkušenosti vy asi ano .I když ta věta vlastně trošku naznačuje že není vše v pořádku a vy jste si toho vědom.
Michal Kupsa
Nic nenaznačuji a žádný problém nemám, opravdu ne. :-)
František Černý
Nové krize nemají v naší krajině už misto jsme jiná společnost církve nemají vliv na stát jako dříve.Jestlize na místě stál nějaký symbol měl se dle platných zákonů obnovit jako historická památka do původní podoby a ne aby tam pomateny chatař ze dvou trámů ze své zbouráné verandy cosi stloukl a mattel.Jaky názor by jste měl kdyby na místě byl pohanský symbol nebo Davidova hvězda.
Michal Kupsa
Jsou dva druhy lidí - jedni něco dělají, druzí nedělají nic ale o to víc nadávají a diktují těm, co něco dělají, jak a co mají nebo nemají dělat. Nezapomeňte v duchu soudružských tradic napsat anonymní udání na příslušný úřad.
František Černý
Žádná zlost pouze ze zákony platí pro všechny stejně právě ze uctivaci krize je nechtějí respektovat.Poslete nějaký odkaz který by potvrdil existenci krize před sto lety.Existuje sekta která tzv zabírá území křížem,hromadné to praktikují v Polsku.
Michal Kupsa
Kříž do naší krajiny patřil a patří. No a pokud jde o to potvrzení dřívější existence, tak stačí setřít zlobu z očí a pořádně se podívat - základy toho kříže jsou na místě pořád dost dobře patrné i dnes (stejně jako nedaleké zbytky stožárů vysokého napětí). :-)
František Černý
Kříž na misto nepatří,byl vytvořen nějakým potrhlym chatařem z protějšího břehu v chráněné oblasti.Stavbou ničí přírodu (vrtání do skály dřevo nátěr je nějakou syntetikou).Je to v podstatě černá stavba na cizím pozemku.
Michal Kupsa
Nevím kdo ho tam dal, ale byl tam historicky už před minimálně sto lety, takže toto je spíš jen obnova a úvaha o ničení přírody je v tomto případě dosti uhozená. Nechápu, kde se ta zlost a nenávist v lidech bere .... :-(
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace