Amerika

Popis: Upoutávka na pohodový "trampský" film Amerika z produkce HBO, natočený v roce 2015 řežisérem Janem Foukalem, na kterém jsem spolupracoval a ve kterém jsem si i zahrál. :-)

Zobrazeno: 4978 ×


Váš komentář k fotografii

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
2516619
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Michal Paulus
Není-li Amerika dokument ani film, kam tento snímek zařadit? Berte,že nejsem filmový kritik, a tím, že se můžu zeptat spolutvůrce jak to bylo myšleno mi přijde docela fajn.

Hezký den
Michal Kupsa
Je to klasický celovečerní film, moderního žánru Road movie. :-)
Michal Paulus
Film Amerika jsem shlédl. Rád bych věděl pane Kupsa, jestli jste s panem J.Foukalem diskutovali jak bude vypovídat tento doku-film o současném trempingu. Zdá se mi, že trempové, které film zachytil může nezasvěceného pozorovatele trochu vykolejit. Trempové vyznívají jako sentimentální alkoholici, kteří se schází v nádražních hospodách nebo si výčep vezmou do lesa. Není vysvětleno proč májí ty khaki obleky, odznaky camrátka a tak. Skoro bych se nebál tvrdit, že tento snímek si víc bere než trempům vrací. Osobně nepatřím k žádné osadě a na vandry jezdím kvůli kamarádům a přírodě a volnosti. Před lety jsme vzali na vandr spolužáka Japonce z Tokia,který s námi chvíli v ČR studoval. Při prvním přespání v lese u ohně na něm bylo vidět přímo zděšení.Tam jsem si teprv uvědomil, jaký je tento koníček lokální fenomén. Velice obdivuji vaše fotografie, které vztah k trampingu popisují mnohem lépe.
Michal Kupsa
No, v prvé řadě film Amerika rozhodně není dokumentem a už vůbec ne filmem, který jehož účelem by mělo být vysvětlovat někomu, co je to tramping a jeho atributy. Pokud vám to tak připadá, tak se obávám, že jde o nepochopení. Navíc ani není úplně 100% jen o trampingu, proto jsem i do popisu dal výraz trampský do uvozovek. Na mě osobně působí úplně jinak, ale holt to asi vnímáme každý jinak. On i samotný tramping má mnoho podob a taky ho každý vnímá úplně jinak. Mě osobně se líbí jeho široké spektrum variací od klasických vandrů až po potlachy trampských osad a taky jezdím především kvůli kamarádům, přírodě a volnosti. :-)
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace