Domů » Články » Geocaching » Wherigo - Hans Hagen

Wherigo - Hans Hagen

Na můj web nechodí jen geokačeři a tak je nutno hned úvodem říct, že pokud vám tento "sport" s podivným názvem geocaching nic neříká, tak vám mnoho neřekne asi ani následující článek, protože je primárně určen především hráčům - kačerům. Pokud by vás to přesto zaujalo, informace o této hře snadno najdete ve svém vyhledávači.

Nyní ale už k samotné cartridgi "Hans Hagen" :

Jakožto snad každý tramp velmi dobře znám nejen lom Velká Amerika ale i lomy okolní a také známou legendu o německém vojákovi Hansi Hagenovi. Ten se podle pověsti potuluje po štolách zmíněných lomů a škodí nebohým trampířům. Zejména štola číslo 14 je jeho hlavním působištěm, protože právě tady visí kolejnice s kladivem a rozhodně se nedoporučuje na ni zvonit, protože právě tento zvuk údajně přivolá jeho ducha. Ten si pak bere zpravidla do parády nešťastníka, který na kolejnici zazvonil a nebo posledního jdoucího z chodby ven. Na toto téma byla sepsána řada legend a také jedna moc pěkná trampská písnička Brněnské kapely F.T. Prim :

Když se tedy objevila nová wherigo cache s tímto tématem, tak prostě nebylo co řešit a musel jsem vyrazit si toto dobrodružství vyzkoušet na vlastní kůži. Už předem bylo jasné, že to bude povedená taškařice a že to nebude tak úplně snadné.

Na fóru Geocaching.cz se obratem sešla skupinka kačerů, která byla odhodlaná co nejdříve vyrazit na tuto novinku. Tak jsem neváhal a přidal se. Nakonec se nás tam sešlo 11 + jeden geopes. Nebylo na co čekat a tak jsme neprodleně vyrazili z úvodních souřadnic. Děj cartridge nás brzy dokonale vtáhnul do děje a tak jsme vesele pokračovali dál a dál za tajemstvím dávné legendy. Hra je skutečně dobře naprogramovaná, vše šlo jako po másle a navíc bylo vše proloženo novými a zajímavými prvky. Navštívili jsme postupně nekolik lomů a pěkně se prošli hezkým lesem. Z bezpečnostních důvodů ale nebylo nutné vstupovat do samotných štol, což jistě uvítají starostlivý rodiče kačeřího potěru. Nicméně se do tajemných chodeb vstupovalo alespoň virtuálně pomocí hry a k dispozici byly i nástroje jako lano nebo baterka. Cestou se také stalo několik neštěstí, naštěstí však také pouze virtuálních. Každou takovou příhodou klesal ukazatel "života" v procentech na displeji. Kdo už byl takto vyčerpán, mohl si svůj "život" dobít pomocí další vychytávky - v úkolech bylo možné zodpovědět na otázky týkající se zdraví a první pomoci a tím si opět potřebná procenta doplnit. Opravdu zajímavý doplněk, který je navíc užitečný, protože jsme si tak alespoň osvěžili své zdravotnické znalosti. Kromě chytlavého děje, vtipných hlášek a skvělých nápadů byla hra také proložena pěknými obrázky ....

Závěrečné společné fotoZávěrečné společné foto

Jak jsme se tak blížili ke konci, tak bylo zajímavé sledovat, jak se původně kompaktní skupinka kačerů pomalu rozpadala na menší skupinky a pak dále na jednotlivé hráče - to podle toho, jak to komu šlo od ruky, jak mu fungoval jeho přístroj, na kterém hru hrál a také podle toho, jak komu docházel jeho virtuální "život" a jak se mu jej dařilo či nedařilo dobíjet. Děj byl ale tak napínavý, že časem skoro nikdo na nikoho nečekal a právě proto jsme se začali drobit ještě víc a víc. Po nějakých dvou - třech hodinkách hry a přibližně 7 kilometrech chůze jsme se zase postupně všichni sešli ve závěrečné zóně. Samotnou finálku jsme našli obratem a tak ještě zůstal nějaký čas na pokec a výměnu CWG a také trackovatelných cestovatelů. Všichni jsme se shodli na tom, že jde o opravdu mimořádně zdařilé wherigo, které nás vtáhlo tak dokonale, že nám připadalo, že to trvalo jen chviličku a klidně bychom si ještě dali nášup. Ale konec je konec a tak už následovalo jen závěrečné společné focení, podání rukou, výměna kontaktů a pozvolný rozchod všemi směry, podle toho, co kdo měl v okolí odloveného či nikoli.

Nejsem sice žádný superhráč ale pár wherigo cartridgí jsem už odehrál a musím říct, že tahle patřila k těm vůbec nejlepším. Závěrem posílám ještě jednou dodatečně ownerovi veliké díky za skvěle odvedenou práci a za nádherné dobrodružství, které jsme si v lesích kolem lomů Amerika všichni užili.

Takže díky SvenWiersene a jen tak dál, snad to nebylo Tvé poslední ....

Michal Kupsa alias Kapsa

P.S. - Pokud chcete dostávat informace o dalších nových článcích, použijte prosím odkaz zde: Odběr novinek

Galerie k článku Wherigo - Hans Hagen

Tak startujeme ! | fotografie
Tak startujeme !
Opravdu příjemný terén | fotografie
Opravdu příjemný terén
Jedna z tajemných chodeb .... | fotografie
Jedna z tajemných chodeb ....
Netrackovatelný geopes | fotografie
Netrackovatelný geopes
Lom Malá Amerika | fotografie
Lom Malá Amerika
Trampský kemp v jednom z lomů | fotografie
Trampský kemp v jednom z lomů
Netradiční TB | fotografie
Netradiční TB
Závěrečné společné foto | fotografie
Závěrečné společné foto


Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
32119917
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
MA-FI-AN
to je škoda, prošvihli jsme "Den Otevřených Dveří"
Jinak moc děkuji za články, u Tebe je vždycky co číst:-)
Neztrať se !
Michal Kupsa
Díky, to jsem moc rád, že se články líbí. Jinak doporučuju to sledovat, protože ty eventy se tam dělají častěji, zkus oslovit ownery tohoto eventu GC2ZPYA, jistě budou vědět víc.
MA-FI-AN
Ahoj Michale,
děkuji za článek, jako vždy příjemné čtení Měl bych jeden dotaz dotěrný, jsou nějaké z těch šachet co tu máš nafocené volně přístupné ?
Michal Kupsa
Ahoj, díky, většina šachet je ale ohužel nepřístupná. :-(
Honyray
Pekne napsany clanek, k tomu se da ric snad jen toto: Tak tohleto vypada opravdu senzacne. Mame to sice trosicku z ruky, ale myslim, ze se urcite dame dohromady, bud v ramci nasi slovacke geopartije a nebo s partickou kamaradu a kaceru. S tema vyrazime dvakrat do roka na prodlouzeny vikend a tohle je urcite zajimavy namet na vylet. Diky autorovi za priblizeni tehle zajimave lokality. Diky a snad mozna nekdy u nejake krabicky Ahoj
Michal Kupsa
Diky, jinak tohle wherigo opravdu stoji za to, si pro nej dojet i pres pul republiky. Jen pocitejte s tim, ze to neni odehrane za hodinu, spi tak za odpoledne. Nicmene v okoli jsou i dalsi suprosvni mista a nejakej ten flicek na prespani se tu taky najde .... :-)
Opicakuz
Tak to ja jich videl posledni dobou mnoho. ;)
Michal Kupsa
Tak to ti teda závidím .... ;-)
Opicakuz
#4 Bohuzel jsem neprisel na to, jak davat reakci na komentar (nejspis).

Jo, jo. Vzdy se vyplati mit nejaky ten GC v kapse.
Michal Kupsa
Reakce na komentar bohuzel nejde, pouze komentar novy.
Jinak jasan, nejaky GC v kapse se vzdycky hodi, jen jich nejak posledni dobou potkavam malo.
Opicakuz
Tuhle wigo jsme lovili v lete. Paradne zpracovana. Hlavne se mi libilo nabijeni zivotu.

Nas clanek je sice malo obsahly, ale je.

K precteni zde: http://pck.desitka.cz/106-karlstejn.html
Michal Kupsa
Jo, jo - nabijeni zivotu bylo dobry, jeste lepsi byl ale sam Hagen .... :-D
Diky za odkaz, kouknu ....
DrakMrak
Moc pěkné. Koukám, že tam byli i čitečkovic moji nejlepší kamarádi které jsem dostal ke geokešingu...
No do téhle oblasti se chystám ještě jsem tam nebyl takže to je dobré nakopnutí a už je přidána do seznmu které budu muset skouknout... :-)
Michal Kupsa
Díky a opravdu mohu jen doporučit, tohle wigo je fakt dobré se spoustou vtipných hlášek i nezvyklých prvků. No a pokud jsi tam ještě nebyl, tak tě to taky pěkně provede méně známou částí téhle legendární lokality. Jen počítej s tím, že to není na chvilku - není to sice nijak extra náročné ale délka trasy je někde mezi 5 a 10 km. ;-)
Michal Kupsa alias "Kapsa" - Webová prezentace - ! Všechny zde publikované fotografie jsou chráněny autorským zákonem !
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace