Domů » Články » Tramping » 9. Trampské kosení Kančí louky

9. Trampské kosení Kančí louky

Zdá se mi to skoro až neskutečné, ale sešli jsme se letos v květnu už po deváté na (teď už snad mohu říct, že tradiční) Trampské kosení Kančí louky na Oslavce, a mám-li býti upřímný, tak musím říct, že jsem nečekal, že se akce takto chytne a že se podaří to táhnout tolik let v kuse. O to větší z toho mám radost - a samozřejmě nejen já, ale i většina pravidelných i nepravidelných účastníků, kteří každoročně přijedou (někdy i opravdu hodně z daleka) ochotně přiložit ruku ke společnému dílu.

9. Trampské kosení Kančí louky9. Trampské kosení Kančí louky - letošní, skoro kompletní sestava kosení.

Letos jsme se na Oslavku vydali opět už v pátek, abychom byli na celou akci dokonale připravení a mohli začít kosit a hrabat v sobotu hned od rána, než bude vedro. Jako obvykle ale byli v pátek na fleku první kamarádi, co to mají nejblíž a kteří jsou současně hlavními sekáči, tedy Játro s Hombrem. Jako obvykle nám ostatním stihli s předstihem posekat průchod loukou a okolí užitkového ohniště, abychom si to v průběhu pátečního večera a noci nepošlapali a měli si taky kam lehnout.

Už v pátek se nás sešla docela slušná sestava, k tomu nějaká ta kytara a přinesli jsme si i soudek s výborným pivem z minipivovárku mého letitého kamaráda Děcka. Díky tomu všemu jsme si páteční večer skvěle užili a parádně jsme si pokecali, zahráli i zazpívali dlouho do noci. Ono totiž tohle Trampské kosení Kančí louky na Oslavce není jen o té užitečné práci, ale taky o tom, abychom se zase všichni sešli a tu naši řeku si pěkně po trampsku užili se vším, co k tomu patří.

9. Trampské kosení Kančí louky #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA
9. Trampské kosení Kančí louky - tradičně netradiční společná fotka letošních účastníků.
 

Někteří účastníci jsou již tradiční a přijedou (skoro) každý rok, jiní zase přijedou jen někdy a pak každý rok přijede někdo úplně nový, kdo tu ještě nikdy nebyl. Díky tomu je společnost pestrá a každý rok přeci jen maličko jiná. Letos mezi nás poprvé zavítal vzácný host, kamarád Tom, který je autorem čtyřdílného a velmi hezkého dokumentárního filmu o té naší milované řece Oslavce, který odvysílal dokumentární kanál TV Prima ZOOM a který si z online archivu můžete pustit kdykoliv i vy.

Tomův čtyřdílný dokument o Oslavce na TV Prima ZOOM: Oslava proudů - geologický unikát

Počasí se v sobotu výrazně zlepšilo a tak jsem mohli podle plánu začít hned od rána sekat a hrabat. V průběhu dne někdo přišel, jiný zase odešel, ale hlavně rukou bylo celkem dost a tak nám to šlo pěkně od ruky. Po dlouhé době to vyšlo i delegaci ze spřátelené osady T.O. Pustina a stejně jako loni nám výrazně pomohlo při hrabání i to, že kamarádi z Jižních Čech opět přivezli obří kolečka na svoz trávy. Kamarád Krátkej z T.S. Pípa nám k tomu uvařil vynikající segedin (děkujeme) a tak jsme měli už poměrně brzy odpoledne v podstatě hotovo. Díky tomu jsme si taky mohli odpoledne trochu odpočinout, chvilku se toulat údolím, popít nějaké to pivko, pokecat a tak vůbec si to celé patřičně užít, jak se na trampskou akci sluší a patří. :-)

9. Trampské kosení Kančí louky II. #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA
9. Trampské kosení Kančí louky - nádherný sobotní večer na Kančí louce pod hvězdnatou oblohou.
 

Já se taky pěkně prošel po údolí, napásl jsem se medvědího česneku a zkontroloval studánku, která se konečně trošku oklepala z předchozích extrémně suchých let. Na nabrání vody to sice ještě moc není, ale pokud bude dál pršet, tak se to snad ještě zlepší. Neméně zajímavé bylo sledovat, jak se stav louky po těch letech kosení zlepšuje a to hlavně díky osadám T.O. Podkova a T.O. Kobra, které tu mají roky své potlachy a sekají Kančí louku ještě mnohem déle, jen jindy, tedy později koncem léta a těch uplynulých 9 let je tak louka sečena dvakrát do roka, což je tak nějak skoro ideální stav.

Večer pak bylo skoro jasno a tak jsme celou akci završili dalším parádním večerem u ohně pod hvězdnatou oblohou. Další z takových těch krásných trampských večerů, na jaké se hned tak nezapomíná. V neděli ráno jsme pak už jen pobalili vše potřebné, uklidili, důkladně zalili ohniště a pomalu se vydávali každý tím svým směrem.

Reporty ze všech dosavadních ročníků kosení: Trampské kosení Kančí louky

Pokud vše dobře dopadne, tak se příští rok snad zase všichni sejdeme a to tentokrát už po desáté, čemuž se skoro až nechce věřit. Už teď se na to moc těším, snad se toho všichni ve zdraví dočkáme a pokusím se vymyslet nějakou taškařici, abychom si to kulaté výročí obzvláště dobře užili. Případně pokud máte někdo nějaký nápad, jak toto nadcházející desáté výročí nějak ozvláštnit, tak neváhejte a dejte mi zavčasu vědět, ať to taky stihneme realizovat. ;-)

Tak se mějte a snad za rok zase ahoj!

Kapsa, T.O. Mňouci.

P.S. - Pokud chcete dostávat informace o dalších nových článcích, použijte prosím odkaz zde: Odběr novinek

Galerie k článku 9. Trampské kosení Kančí louky

Kolečka jsou nejvíc | fotografie
Kolečka jsou nejvíc
Páteční Kančí louka | fotografie
Páteční Kančí louka
Páteční setkání | fotografie
Páteční setkání
Oslavka | fotografie
Oslavka
Podvečerní Oslavka | fotografie
Podvečerní Oslavka
První kosení | fotografie
První kosení
Večer na Kančí louce | fotografie
Večer na Kančí louce
9. Trampské kosení Kančí louky | fotografie
9. Trampské kosení Kančí louky
Tom Jazzbend | fotografie
Tom Jazzbend
Linda | fotografie
Linda
Sigi | fotografie
Sigi
9. Trampské kosení Kančí louky | fotografie
9. Trampské kosení Kančí louky
9. Trampské kosení Kančí louky | fotografie
9. Trampské kosení Kančí louky
9. Trampské kosení Kančí louky | fotografie
9. Trampské kosení Kančí louky
Bob | fotografie
Bob
Básník s Játrem | fotografie
Básník s Játrem
Vysmátej Milhaus | fotografie
Vysmátej Milhaus
Polední Oslavka | fotografie
Polední Oslavka
Studánka | fotografie
Studánka
Odpolední Oslavka | fotografie
Odpolední Oslavka
Noční Kančí louka | fotografie
Noční Kančí louka
Nedělní ráno | fotografie
Nedělní ráno
Nedělní brodění | fotografie
Nedělní brodění
Nedělní Oslavka | fotografie
Nedělní Oslavka


Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
2177146
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
bracha
diky za radu, ale ja se strasne nerad nekde "registruju"

dik a ahoj
Michal Kupsa
Bez toho to bohužel nejde. :-( Ahoj.
bracha
jsem tam "kliknul. dostal jsem odpoved

OMLOUVAME SE,ALE TOTO VIDEO JIZ NENI DOSTUPNE Z LICENCNICH
DUVODU

tak jsem si rikal skoda
Michal Kupsa
Jde to přehrát jen pro registrované a přihlášené, ale registrace je zdarma a hodí se to i na přehrávání jiných pořadů z archivu TV Prima.
bracha
skoda ze ten porad OSLAVA PROUDU uz neni dostupna....rad bych se podival.....
bracha
Michal Kupsa
Vždyť na to je odkaz přímo v článku výše a můžeš si to kdykoliv znovu pustit. :-)
Kolčava
Rádi za rok přijedeme, když budeme znát termín. Oslava nás nadchla. Byli jsme tam letos v květnu poprvé a na Kančí louku jsme koukali zhora...
Michal Kupsa
Tož uvidíme, jak to bude za rok. :-)
Michal Kupsa alias "Kapsa" - Webová prezentace - ! Všechny zde publikované fotografie jsou chráněny autorským zákonem !
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace